DOLAR 32,4878 -0.02%
EURO 35,0128 -0.09%
ALTIN 2.438,530,13
BITCOIN 21139631,03%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’NIN ANA CADDESİ 3 METRE GENİŞLEDİ

ALANYA’NIN ANA CADDESİ 3 METRE GENİŞLEDİ

ABONE OL
12:43 - 28 Nisan 2020 12:43
ALANYA’NIN ANA CADDESİ 3 METRE GENİŞLEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1 Ocak itibariyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığı Atatürk Bulvarı ile Ahmet Tokuş Bulvarı’ndaki yol genişletme çalışmalarını bitirme aşamasına geldi. Merkez Postane önünden başlayan çalışmalar daha sonra LC Waikiki Mağazası önünde sürdürüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirmesinin ardından 328 bin nüfuslu Alanya’nın neredeyse yüzde 90’ı evine kapanıp işyerlerinin de pek çoğu kapatılınca, Alanya Belediyesi’nin eli rahatlamış oldu. Şubat ayının ortalarında başlatılan çalışmalar, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde de hummalı bir şekilde sürdürüldü.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatıyla çalışmalara hız veren Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut ve ekibi, şehrin muhtelif bölgelerindeki rutin beton ve asfalt serim çalışmalarının yanı sıra iki ana arteri de tamamlamak için 7/24 mesai yaptı. Mola Kavşağı’ndan Yalı Taksi önüne uzayan Ahmet Tokuş Bulvarı’ndaki orta refüj daraltılıp yol sağlı sollu en az 3 metre genişletildi. Korona virüs tehlikesinin bitmesi ve özellikle iç turizmin başlamasıyla, Alanya’ya gelecek olan binlerce aracın artık daha keyifli ve konforlu bir şekilde şehir merkezinde ilerleyeceğini söyleyen Başkan Yücel, Mayıs ayı sonuna dek kilitli parke döşeme ve peyzaj çalışmaları dahil tüm çalışmaların tamamlanarak Alanya’nın turizm sezonuna hazır hale getirileceğini kaydetti.

Çalışmalar için bugüne dek ne kadar para harcandığı konusunda açıklama yapılmazken, çalışmaların tamamında Alanya Belediyesi’nin öz kaynaklarının, iş makinelerinin ve personelinin kullanıldığı da gelen haberler arasında. Özellikle turizmcilerden ve bölge esnafından tam not alan çalışmalarda en küçük detayı planlayan Alanya Belediyesi’nin, bitme aşamasına gelen Hacet Meydan Düzenlemesi ile birlikte Alanya’nın sosyal hayatına da önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.