DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076548-1,31%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’NIN İLK ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILDI

ALANYA’NIN İLK ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILDI

ABONE OL
12:18 - 22 Temmuz 2020 12:18
ALANYA’NIN İLK ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İş davaları, ticari davalar ve son olarak ta tüketici uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilen arabuluculuk faaliyetinin standardının yükseltilmesi maksadı ile Türkiye genelinde yaklaşık 200 bağımsız arabuluculuk merkezi açıldı.

 

Ticari hayatın bir ihtiyacı olan bu merkezlerden ilki Alanya’da da faaliyetine başladı. Av. Sultan Kiraz Egüz, Av. Fatih Barcın, ve Av. Merve Hazal Karagöz tarafından kurulan Alanya’nın ilk Arabuluculuk Merkezi ve Ortaklığı olan Alanya Aktif Arabuluculuk Merkezi Atatürk Bulvarı Güven Lokantası üzerinde faaliyete geçti.

Arabuluculuk süreci, taraflar için daha az masraflı ve daha dostane çözümler getiren, uyuşmazlık çözümleri konusunda her iki tarafın da kazandığı bir süreç olarak ticari hayatta birçok kolaylıklar sağlamakla birlikte, giderek yaygınlaşan uygulama alanı ile tarafların hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını da sağlamaktadır. Bu sebeplerle uyuşmazlıklarda da sık başvurulan bir çözüm yolu haline gelmiştir.

Arabuluculuğun asıl amacı mahkemelerdeki yığılmaların önüne geçilmesi ve   arabulucuya başvuranlar arasında anlaşma zemini bulduklarında mahkemeye gitme zorunluluğunun ortadan kalkmasıdır.  Taraflar dava boyunca yapılacak tüm masraflardan kurtulmuş olacaklar, davalar yıllarca sürmeyecek, sorunun çözümü hakim veya hakem tarafından değil, sorunun esas sahipleri tarafından çözülecektir. Ayrıca tüm bu süreçte gizlilik esastır. Anlaşma sağlanmasa bile tarafların dava açma hakları devam etmektedir.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.