DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22483611.13947%
Antalya
33°

AÇIK

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Alper Arıkan: “1+1 konutlara ruhsatları hangi belediye verdi?”

Alper Arıkan: “1+1 konutlara ruhsatları hangi belediye verdi?”

ABONE OL
16:23 - 18 Mayıs 2022 16:23
Alper Arıkan: “1+1 konutlara ruhsatları hangi belediye verdi?”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’daki müteahhitler tarafından binaları eskiyen apart otellerin satın alınarak yıkılıp yerlerine özellikle 1+1 dairelerin yapılmasının Alanya turizmine büyük zarar vereceğini öngören Alanya Belediye Meclisi, geçtiğimiz mart ayında bir karar alarak, 1+1 daire çılgınlığının sona ermesinin önünü açmıştı.

Ancak önceki gün yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinde, Alanya Belediyesi’nden gelen bu karar, CHP ile İyi Parti’nin meclis üyeleri tarafından kabul edilmemiş, bunun üzerine başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan olmak üzere, pek çok kesim bu duruma tepki göstermişti.

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın açıklamasında İyi Parti’den İP diye söz etmesi, İyi Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan’ın sert tepkisiyle karşılaşırken, yaşanan gelişmelere Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu da kayıtsız kalmadı.

Toklu, “Alper Arıkan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi” derken, bu açıklamaya Arıkan’dan yanıt geldi.

Arıkan, “siyasi cambazlık” diye başladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Alanya’da üzülerek görüyoruz ki hem yerel hem genel iktidar başarısızlıklarının sebeplerini siyasi cambazlıkla kelime oyunlarıyla millet ittifakına yükleme çabası içerisine girmiş durumda Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığımı söylemiş ama istediği platformda çıkalım ülke konularını tartışalım kararı vatandaşlar versin.

Sığınmacılar konusunda ise başarılı politika uyguladıklarını iddia eden Toklu’ya ilkokul çocukları bile güler bu konuda bilgi sahibi olmaya gerek yok, hayatımıza yansıyan olumsuzlukları maalesef yaşayarak tecrübe ediyoruz. Sığınmacı nüfusunun yok denilecek kadar az olan Alanya’mızda bile sahilde taciz olaylarına varacak kadar asayiş sıkıntıları yaşadı bu memleket. Kızlarımız sokaklarda rahat yürüyemez oldu. Analarımız, bacılarımız akşam saatlerinde sokağa çıkamaz oldu. Bu mu başarınız, bu mu örnek alınacak politikalarınız.

Turizmciyi batırdınız. İnsanları otellerinden vazgeçerek yıkmaya mecbur bıraktınız. Hem suçlu hem güçlüsünüz, hem de yüzsüzsünüz. Yerel iktidara gelince. Apart otellerin yıkılması bu memlekete ihanet diyorsunuz ya,

Peki; bu yıkılan otellerin yerine yapılacak konutların ruhsatını hangi belediye verdi? Alanya’da yıkılacak apart otel mi kaldı ki şimdi buradan siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorsunuz? Büyükşehir otelleri gelip zorla yıkıp konut mu yapın dedi? Gerçekten sizleri aklı selim siyaset yapmaya davet ediyorum. Tekrar söylüyorum. Bu sıkıntıların müsebbibi genel ve yerel iktidardır. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu tutulması ise siyasi cambazlıktır.”

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP