DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20585701,62%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ÇAVUŞOĞLU GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR

ÇAVUŞOĞLU GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR

ABONE OL
13:50 - 16 Haziran 2020 13:50
ÇAVUŞOĞLU GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi ve Alanya’yı da ekonomik ve sosyal manada vuran korona virüs salgını sırasında, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde iki isim ön plana çıktı.

Birinci isim, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Diğer isim ise, Türkiye’nin ve Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.

Sağlık Bakanı Koca, krizli günlerin aşılması için tüm ülkenin el ele verdiği bir süreçte, ılımlı açıklamaları, insana dokunan yaklaşımı ile Kabine’de fark yarattı.

Buna mukabil, Dışişleri Bakanlığı görevinin yanı sıra fahri olarak Turizm Bakanlığı görevini de üstlenen Bakan Çavuşoğlu ise özellikle yurt dışında mahsur kalan, pandemi nedeniyle ülkelerine dönemeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tüm birimlerini seferber etti, bizzat kendisi, pek çok Avrupa ülkesinin üst düzey isimleriyle kontakt kurarak vatandaşlarımızın ülkeye sağ salim gelmelerine vesile oldu.

Örnekse;

Yaylada geçirdiği talihsiz kazada hayatını kaybeden 24 yaşındaki Bahri Şenli’nin ağabeyi Ahmet Şenli‘nin cenaze için Amerika’dan ülkeye getirilmesi…

Örnekse;

Gayrimenkullerini satmak için ülkelerine giden ancak karantina tedbirleri nedeniyle dönemeyen İranlı Pahram ve Melihe Koştinetikhoşa çiftinin, yerleşik yaşadıkları Alanya’da piyano hocasına bıraktıkları, kan hastalığı olan 8 yaşındaki kızları Soruşa’ya kavuşmaları. Bakan Çavuşoğlu’nun girişimleri sonucu 8 yaşındaki Soruşa, Alanya’dan alınıp Hakkari’deki Esendere Sınır Kapısı‘ndan çıkış yaptırıldıktan sonra sınırda bekleyen ailesine teslim edildi.

Örnekse;

Alanya’da üreterek dünyanın dört bir yanına alüminyum doğrama ve dış cephe kaplama sistemleri ihracatı yapan Mehmet Gök’e ait 4 çalışanın, mahsur kaldıkları Nijerya’dan Bakan Çavuşoğlu’nun talimatları ile Türk Hava Yolları’na ait uçak ile Türkiye’ye getirilmesi.

Örnekse;

Yakın dostu olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin’in ricası üzerine Kanada’da mahsur kalan Alanyalı Hasan Alp Aydoğan‘ın Türkiye’ye getirilip ailesiyle kavuşturulması.

Ve son olarak;

Corona yüzünden Ukrayna’da mahsur kalan Alanyalı Peyzaj Mimarı Zihni Yayla‘nın, bizzat yardım istediği Bakan Çavuşoğlu’nun girişimleriyle Türkiye’ye gelmesi.

Sadece bunlar mı?

Elbette değil.

Türkiye, Antalya ve elbette Alanya turizminin içine düştüğü krizden kurtulması için adeta mekik diplomasisi uygulayan, pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Rusya ve Ortadoğu ülkesinin üst düzey isimleriyle 7/24 irtibatta kalarak dış ülkelerden gelecek tatilcilerin önünü açmak için yoğun çaba sarf eden Bakan Çavuşoğlu, son olarak dün, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi‘nde bir araya geldi ve İran’la karşılıklı uçuşların 1 Ağustos’ta başlayacağı sözünü aldı.

Bakan Çavuşoğlu, ülkenin sadece dış ilişkilerini değil, turizminin içine düştüğü dar boğazdan kurtulması için de canla başla çalışıyor.

Alanya’nın öz evladı Bakan Çavuşoğlu, şu zor günlerde destan yazmaya, tarih yazmaya devam ediyor.

Bir kardeşi olarak kendisini canı gönülden kutluyor, “İyi ki varsınız Mevlüt ağabeyim” diyorum…

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.