DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 2094026-0,06%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN ALANYALI TURİZMCİYE UMUT

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN ALANYALI TURİZMCİYE UMUT

ABONE OL
10:15 - 15 Mayıs 2020 10:15
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN ALANYALI TURİZMCİYE UMUT
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs sürecinden güçlenerek çıkılması gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, virüs sonrası dönemin eskisiyle aynı olmayacağını vurguladı.

Türkiye’nin yeni dünyaya kendisini adapte etmesi gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Ekonomik ve ticari ilişkilerde değişiklikler kaçınılmaz. Farklı yeni bir normalden bahsediyoruz. Son yıllarda iş gücü maliyetlerindeki artışlar, ABD-Çin ticaret savaşları gibi faktörler küresel tedarik zincirleri üzerinde baskı oluşturuyordu. Krize tüm dünya bu şartlarda girdi. Tedarik zincirlerinde bölgesel yerel süreçlerin önemi artacak. Bu özellikle üretim süreçlerinin iç içe geçtiği ve küresel entegrasyonun yoğun olduğu otomotiv, kimya, uçak sanayi vb. sektörlerde hissedilecek. Salgın süreci üretimin belirli yerlerde yoğunlaşmasının ciddi riskler barındırdığını gösterdi. Herkes bir çeşitliliğe gidiyor. Devletlerin ve çok uluslu şirketlerin alternatif lokasyon arayışlarını artırmaları bekleniyor. Türkiye’nin yakın coğrafyalardaki yeni tedarik incirlerine daha fazla entegre olması öncelikli olarak benimsenmelidir. Güçlü olduğumuz sektörlerde Türkiye’ye daha fazla yatırım yapması ihtimali yüksek. Fırsatları değerlendirmeliyiz. Çin’e yönelik yaklaşımların üretim sektöründe, İtalya, İspanya ve Fransa’nın ağır darbe nedeniyle turizm sektöründe açtığı yeni alanları değerlendirmeliyiz. Bunlar elimizde olmayan gelişmeler dolayısıyla bunları olumlu anlamda değerlendirmemiz lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin virüs koşullarında turizmden en fazla payı alabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı ile beraber yoğun çaba sarf ettiğine dikkat çekti ve Alanyalı turizmcilere umut olacak açıklamalara imza attı. Bakan Çavuşoğlu turizm sektörünün iyileştirilmesi için temaslarını sürdürdüklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Kültür ve Turizm Bakanı 70’e yakın ülkeye mektup gönderdi. Bu mektubu birlikte hazırladık. Bir yandan da muhataplarımızla görüşüyoruz. Turizm Bakanı bugün Alman muhatabıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ben daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bugün de Finlandiya Dışişleri Bakanı ile bu konuyu ele aldık. Bizimle işbirliğine sıcak bir ülke olduğunu söyleyebilirim. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile en kısa süre içinde görüntülü bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bize en çok turist gönderen ülkelerin Turizm ve Dışişleri Bakanları ile görüşeceğiz. Kısa süre önce tüm büyükelçi ve başkonsoloslarımızla grup grup video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdik. Yurt dışında Türk yatırımlarının desteklenmesi noktasında çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istedik” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.