DOLAR 32,3417 0.24%
EURO 35,1656 0%
ALTIN 2.302,931,13
BITCOIN 22930322,70%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAŞKAN YÜCEL’İN 5 YILLIK UĞRAŞLARI MEYVESİNİ VERDİ

BAŞKAN YÜCEL’İN 5 YILLIK UĞRAŞLARI MEYVESİNİ VERDİ

ABONE OL
13:27 - 28 Mayıs 2021 13:27
BAŞKAN YÜCEL’İN 5 YILLIK UĞRAŞLARI MEYVESİNİ VERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Kiev-GZP Havalimanları arasında oluşturulması için 5 yıldır uğraş verdiği tarifeli seferlerden ilki, bugün gerçekleşti. Pegasus’a ait Ela isimli Airbus A320 tipi yolcu uçağı 168 yolcuyu GZP’ye ulaştırdı. Bu seferler ile Alanya’ya daha fazla Ukraynalı turistin gelmesi hedefleniyor.

Aynı zamanda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı da olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Kiev-Alanya arasında köprü kurulması için gösterdiği 5 yıllık uğraşlar meyvesini verdi. Bu uğraşlar sonucunda Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Boryspil Uluslararası Havaalanı’ndan kalkan Pegasus Havayolları’nın bünyesine yeni kattığı Airbus A320 tipi yolcu uçağı “Yeni uçaklar yeni başlangıçlar” misyonuyla 168 yolcuyu sabah saat 05.40’ta Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) ulaştırdı.

GZP ve Alanya için tarihi bir önem taşıyan uçak, havacılık geleneği olan ‘su takı’ ile karşılandı. Yolcuları ve uçuş ekibini, Başkan Adem Murat Yücel, GZP TAV yetkilileri ile birlikte karşıladı. Kiev-GZP hattında 28 Mayıs-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Pazartesi-Çarşamba-Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4, toplamda ise karşılıklı olarak 180 sefer yapılması planlanıyor.

Yolcuları karşılamak üzere GZP Havalimanı’na giden ALTAV ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, uzun süredir verilen mücadelelerin karşılığını aldıkları için mutlu olduğunu belirtti. Başkan Yücel, seferlerin başlamasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: “Yaklaşık 5 yıldır Ukrayna’dan uçuşların başlaması için ciddi çalışmalar yürütüyorduk. Özellikle fuarlar aracılığıyla Ukrayna devlet büyükleriyle elçiliklerimiz üzerinden temaslarımızı sıklaştırarak adımlar attık.

Hava yolu firmalarımızın da yeşil ışık yakmasıyla tarihi önem taşıyan seferler nihayet başladı. Ukrayna halkının kentimize olan ilgisi çok büyük. Daha fazla Ukraynalı turistin daha kolay gelmesini sağlayacak bu adım Alanya’mıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Bize bu konuda desteklerini esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.