DOLAR 32,5785 0.14%
EURO 34,9425 -0.23%
ALTIN 2.439,710,15
BITCOIN 20962230,33%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAŞKAN YÜCEL’İN TALİMATINA HALKTAN 10 PUAN

BAŞKAN YÜCEL’İN TALİMATINA HALKTAN 10 PUAN

ABONE OL
07:19 - 6 Temmuz 2020 07:19
BAŞKAN YÜCEL’İN TALİMATINA HALKTAN 10 PUAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da ana caddelerin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Belediyesi’ne devredilmesinin ardından Başkan Adem Murat Yücel’in talimatı ile başlayan yol genişletme çalışmaları trafik akışını rahatlattı. Dar refüjlerin yola dahil edilmesi ile 2 araç yan yana rahatça ilerleyebiliyor, üstelik parkomat sistemi nedeniyle kaldırım kenarında araç varken.

Büyükşehir Yasası ile birlikte kontrolü 2014’ün Nisan ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Atatürk Bulvarı ve Ahmet Tokuş Bulvarı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim öncesi verdiği söz gereği 1 Ocak itibariyle yeniden Alanya’ya devredildi. Devir işlemi sonrası harekete geçen Alanya Belediyesi, yaşanan trafik sıkışıklığını en aza indirgemek için yolla ilgili radikal düzenlemeye gitti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Şubat ayında ilk çalışmanın başladığı yolda refüjler her iki taraftan daraltılarak yola dahil edildi.

Yolun genişlemesi ile birlikte trafik sıkışıklığından eser kalmayan yoldaki rahatlama yüzde 50 seviyesine çıktı. Daha önce neredeyse adım başı olan yaya geçitleri de UKOME kararıyla daha makul seviyeye çekilerek yapılan peyzaj çalışması trafiğin rahatlamasındaki önemli unsurlar arasında yer aldı. Kent Meydanı Projesi’ne dahil olacak şekilde yol için hazırlanan yeni projenin ise 2020 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Yol genişletme çalışmaları araç sürücülerinden, esnaftan ve halktan tam puan alırken, pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ise Alanya Belediyesi’nin elini rahatlattı. Yolların günlerce boş kalması nedeniyle Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yolda rahatça çalışarak projeyi kısa sürede tamamladı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.