DOLAR 32,3483 0.26%
EURO 35,1132 -0.12%
ALTIN 2.308,021,35
BITCOIN 22839463,16%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BELEDİYE MECLİSİ’NDE KERİM AYDOĞAN SÜRPRİZİ

BELEDİYE MECLİSİ’NDE KERİM AYDOĞAN SÜRPRİZİ

ABONE OL
15:46 - 2 Temmuz 2020 15:46
BELEDİYE MECLİSİ’NDE KERİM AYDOĞAN SÜRPRİZİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclisi 4 ay sonra yeniden toplantı. Meclis toplantısı korona virüs tedbirleri sebebiyle Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya, önceki gün gözaltına alınıp bir gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan MHP’li Meclis Üyesi Kerim Aydoğan da katıldı.

Yoğun bir meclis gündeminin olduğu toplantıya, tüm partilerim Meclis üyeleri eksik olarak katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Aylardır hem dünya hem ülke hem de ilçe gündemini meşgul eden Covid-19 hastalığıyla yatıp kalkıyoruz. Maalesef bu hastalık pek çok insanın hayatına mal oldu. Hala günlük bin 300 kişiye tanı konmaktadır. 16 kişi Alanya’dan hayatını kaybetmiştir. Aşı bulunmadığı sürece belirsizlik sürmektedir. Salgının sağlık boyutu önemli olmakla birlikte ekonomik ve sosyal boyutu da ilçemizde hissedilmeye başlanmıştır. Neredeyse borçsuz insan kaşmamışken işsizlik alıp başını gitmişken bir de bu hastalık yataya tuz biber olmuştur. Alanya bir turizm kentidir. Hastalık her ne kadar doğrudan turizmci ve esnafı etkilemiş gibi görünse de beraberinde her sektörü etkilemiştir. Kerim Aydoğan’ın hiçbirimizin inanmadığı suçlamalarla ifadesi alındı. Yargı sürecine girmeden tüm grubun adına kendine geçmiş olsun diyorum” dedi.

İyi Parti Grup Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak “Hem ülkemizde hem de dünyada beklenen gelişmeler olmazsa kiralar ve krediler ödenemeyecek pek çok insan işsiz kalacaktır.Turizm sektöründe otelcilerden taksicilere kadar desteklenmeye ihtiyacı var. Bankalardan kredi kullanamayan esnafın sorununa çare bulunmalıdır. Belediyemizin işletmelerin ayakta durması için belediye kiracısı olan işletmeler için bazı kolaylıklar getirdiğini biliyoruz ve bunun destekçisi olacağız. Geçirdiğimiz seçim döneminde kutsal kalkınmayla ilgili projeler sunmuştuk. Biz bu hedefleri ortaya koyarken böyle bir korona salgını öngörmemiştik. Geçirdiğimiz bu süreçte bize gösterdi ki tarım konusunda dışa bağımlılık ülkemizin bekası açısında sıkıntı olabilir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, “3 ay aranın ardından yeniden meclisimizde bir raya gelmesinin buruk sevincini yaşıyoruz. Pandemi hepimizin tek gündemi. Bu süreçte bir çok şey yaşamak zorunda kaldık. Camileri kapattık, sokağa çıkma kısıtlaması ilan ettik. Pandemi sürecinde can siparene çalışan sağlık çalışanlarımıza minnetlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. Yüz günde yapılan hastanelerden önle ülkeye yapılan yardımlardan Türk’ün fikrini gücünü ortaya çıkaran siyasi ve özel sektörden herkes bu başarının ortağıdır. Bu başarı Türkiye’nin başarısıdır. Pandemi sürecinde size Büyükşehir ne yaptı derseniz su zammı cinsine göre sinek ilaçlaması. Emek hırsızlığı yapmayın. Hal projesi, katık atık projesi, Alanyaspor tesisi gibi birçok proje Menderes Türel ve milletvekillerinin projeleridir. Bir buçuk yıldır Alanya’ya herhangi bir proje yapmadınız. Alanya’nın sineğe boğulmasının sebebi larva döneminde yapışması gereken ilaçlamanın yapılmamasıdır. Anlaşıldığı üzere bu yol su yok sinek çok. Yatırım yok hizmet yok dolayısıyla halkımıza sabır diliyoruz” dedi.

Mehmet Ali Kiriş’e yanıt veren Erkan Demirci, “Benim siyaset tarzımı herkes giriyor. Antalya’da ne burda polemik yaratmaya çalışmadık. Ancak ak parti demek ki polemiği seviyor. Ancak buna bir şey demeyeceğim. İlk olarak suya zam Asat genel kurulu kararıyla yapılır. Ak parti iş BAŞKANI başta olmak üzere sonradan yukarıdan gelen talimatla bunu bilerek kullandılar. Koronadan kaynaklı suya bir lira zam yapılmamıştır. Bizim dönemimizde. Ancak Menderes Türel döneminde her ay zam yapılmıştır. Bunun sebepleri bellidir uzatmaya gerek yok. Sanki Menderes Türk döneminde hiç sinek yoktu da böcek döneminde Alanya’yı sinek bası polemiği yaratmaya çalışıyorlar. Biz araç sayımızı ve personel sayımızı artırdık” diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tüm dünyayı etkileyen yüz binlerle can kaybına yol açtığı gibi küresel ekonomik kayıplara da yol açan korona virüs pandemisi dolayısıyla üç aydır Meclis toplantısı yapamadık. Ülke olarak ve fert fert gösterdiğimiz dikkat sayesinde diğer Ülker’e kıyasla süreci iyi bir şekilde yönettiğimizi söyleyebildim. Pandemi sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet tedavi görenlere acil şifalar diliyorum. Bu süreçte gece gündüz demeden mesai yapan sağlık çalışanlarına ve tüm sektörlerdeki çalışanlara teşekkür ediyorum. Herkesin mask, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasını önemle rica ediyorum. Lise ve üniversite giriş sınavlarının heyecanla sonuçlarını bekleyen gençlerimiz emeklerinin karşılıklarını alacakları sonuçları bulmalarını diliyorum. Sonuç ne olursa olsun hepsini tebrik ediyorum. Çünkü böyle bir süreçte olağanüstü bir çaba harcadılar. Ayrıca Alanyaspor’un bu şehrin kromozom çizgisi olduğunu vurguluyor yapılan saldırıyı da konuyorum” ifadelerini kullandı.

-AYRINTILAR GELİYOR-

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.