DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076784-1,31%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CİHAN BABA’DAN İDDİALARA YANIT!

CİHAN BABA’DAN İDDİALARA YANIT!

ABONE OL
14:28 - 30 Haziran 2020 14:28
CİHAN BABA’DAN İDDİALARA YANIT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Kurucusu, duayen eğitimci Enver Yücel, Alanya Bahçeşehir Koleji hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Bir önceki yönetim döneminden kalma 20 milyon TL borcu ödediklerini söyleyen Enver Yücel, “Halen de ödüyoruz. Borç bitmiyor. Bakkalından fırıncısına, öğretmeninden SGK’sına her yere borç oluşmuş” dedi. Enver Yücel, Alanya Bahçeşehir Koleji’nin mevcut yerinden taşınacağını da doğruladı. Yücel, “Her şey iyi gidiyorken biz neden okula el koyalım. Hayatta her şey olabilir. Ekonomik şartlar oluşmamıştır, biz de el koymuşuzdur. Ben okulun kurucusu Cihan Baba’yı da, Burcu Baba’yı da, babaları Hüseyin Baba’yı da severim” diye konuştu.

Bahçeşehir Alanya Koleji’nin neden taşındığı konusuna açıklık getiren Enver Yücel, “Kişisel bir mesele değil. Ben 40 küsur yıldır eğitim işletmeciliği yapıyorum. 40 saniye öğretmenimin ücretini geciktirmedim. Hayatta en büyük korkum ‘maaşları ödeyemezsem ne olur?’ kaygısı oldu. Eğer siz öğretmeninizi rahat ve huzurlu bir şekilde tutamazsanız, orada eğitim olmaz. Huzur olmaz. Biz hiçbir zaman Franchise olmadık. Ekonomik sıkıntılar olabilir. Problemler olabilir. Bunu Alanya’daki velilerimiz biliyor. Ama biz yine dayandık. En sonunda da artık burayı devralmak zorunda kaldık. Yoksa okul gayet güzel gidiyorken niye borç ödeyelim. Bizim markamızdan başka gücümüz yok. Artık Alanya’da Bahçeşehir Koleji franchise değildir. Bahçeşehir Koleji artık daha iyi olacak” dedi.

Enver Yücel, pandemi sürecinde çocukları okula gitmeyen velilerin ödediği paraları geri istemesinin anlamsız olduğunu söyleyerek, “Böyle bir dünya yok. ‘Ben hizmet satın aldım, almadım’ anlayışı ile eğitim olmaz. Okul açık olsa çocuk bir gün okula gelmese onun parasını da mı vereceğiz? Ben sadece Alanya’da değil, başka şehirlerdeki okullardaki 10 bin öğrenci velisiyle aynı konuşmayı yaptım. Mesela mağazadan kıyafet alsanız, sonra mağazaya gidip ‘Ben sizden elbise aldım ama 2 aydır giymiyorum, parasını iade edin’ diyebilirler mi? Böyle saçma bir şey olamaz” diye konuştu.

Enver Yücel’in bu açıklamalarının ardından, “Okulu bize borçlu devrettiler, halen de borç ödüyoruz” diye suçladığı Alanya’daki okulun kurucu ismi Cihan Baba’nın bu hafta içerisinde geniş kapsamlı bir basın açıklaması yaparak iddialara yanıt vereceği öğrenildi.

Öte yandan, 2019 yılının Ekim ayında Bahçeşehir Genel Merkezi’ne devredildiği açıklanan okulun Bahçeşehir Üniversitesi öğretim kadrosunda bulunan Mehmet Çelik’e ait ÇLK firmasına devrolduğu ortaya çıktı. Alanya Bahçeşehir Okulları’nda haciz işlemi ile ayyuka çıkan tartışmalar, çeşitli iddialarla devam etti. 2019 yılı Ekim ayında yapılan basın toplantısında genel merkeze devredildiği açıklanan okulun ÇLK Eğitim Kurumları adıyla kurulan Mehmet Çelik’e ait bir şirkete devrolduğu ortaya çıktı.

Okulun yeni sahibinin Bahçeşehir Genel Merkezi ya da okulun kurucusu Enver Yücel olmadığı ise Alanya’daki alacaklıların haciz işlemleri sırasında ortaya çıktı. Genel Merkez tarafından yönetileceği ilan edilen okulun aslında başka bir şirkete devredilmesi karşısında veliler muhatap bulamadı.  Bir diğer iddia ise, borç ve alacakları ile Bahçeşehir Eğitim Kurumu’ndan alınan okulun bilinçli olarak ÇLK üzerine devredildiği yönünde. ÇLK’nın içi boş bir şirket olduğu, Alanya’daki veliler ve okuldan alacağı olan firmalara ödeme yapmamak için böyle bir yöntem kullanıldığı iddialar arasında.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.