DOLAR 32,5602 0.21%
EURO 34,9891 -0.04%
ALTIN 2.442,240,26
BITCOIN 2095176-0,17%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Demirci: “Alanya Belediyesi kent disiplinini kaybetti”

Demirci: “Alanya Belediyesi kent disiplinini kaybetti”

ABONE OL
19:26 - 4 Mayıs 2023 19:26
Demirci: “Alanya Belediyesi kent disiplinini kaybetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
2021’in Kasım ayında basına açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci’yi ciddiyete davet etmiş, “Şahsımla ilgili gölgede ayrı güneşte ayrı konuşan arkadaşımıza söyleyecek sözüm yok” demişti.
Aradan 1,5 yıl geçtikten sonra Demirci’den Yücel’e “disiplinsiz, otorite zafiyeti var” yanıtı geldi.
Alanya Belediyesi’nin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyesi, şehir plancısı Erkan Demirci, Alanya’da şehir disiplininin kalmadığını belirterek Alanya Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi.
Alanya Belediyesi’nin otoritesi zayıfladığını, kent disiplininin kaybedildiğini belirten Demirci, denetim konusunda büyük bir zafiyet olduğunun herkes tarafından görüldüğünü kaydetti.
İşte Demirci’nin zehir zemberek o açıklaması:
“Alanya Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında görüşülen 2022 yılı kesin hesap gündemiyle ilgili kişisel görüşümü kamuoyuyla da paylaşmak isterim. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevim gereği Antalya’daki 19 ilçenin bütçe performanslarını görme ve kıyaslama şansına sahibim. Bu açıdan bakıldığında Alanya Belediye bütçesini ve bütçenin gerçekleşme oranını diğer belediyelere kıyasla başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
Alanya Belediyesi’nin 2022 yılı kesin bütçe hesabını yine Alanya Belediyesi’nin geçtiğimiz 2020 ve 2021 yıllarına ait kesin bütçe hesaplarıyla kıyaslamasını yaptığımda ise belediye gider ve gelirlerinin düzenli olarak arttığını, buna karşılık tahsilatı yapılan gelirler anlamında giderlerimizin gelirlerimizden fazla olduğunu ve oluşan açığın borçlanma yoluyla kapatıldığını görmekteyim. Bu kapsamda tahsilat oranının arttırılması gerektiğini ve belediyemizin borçlanmaksızın, gayrimenkul satışı yapmaksızın yatırımlarını gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etmek isterim.
Yatırım deyince Alanya Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesinden yatırım için ayırdığı tutar bütçenin yaklaşık % 31’ine tekabül ediyor. Geçtiğimiz yıllarda %25-27 aralığında olan bu yatırım oranının 2022 yılında %31’e çıkması güzel olmakla birlikte, hedef en az bütçenin %40’ının hatta %50’sinin yatırımlar için harcanması olmalıdır.
Geçen ay meclis toplantısında ifade ettiğim gibi kent genelinde belediye otoritesi zayıflamış, kent disiplini kaybedilmiştir. Denetim konusunda büyük bir zafiyet olduğu herkes tarafından görülmektedir. Bütçeyle ilgili olmayan bu hususlar nedeniyle bütçe performansında sağlanan istikrar sahada hissedilememektedir. Bilhassa kent disiplinin sağlanması ve denetimlerin arttırılması ve yanlışlara göz yumulmaması gerekmektedir.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.