DOLAR 32,5651 0.22%
EURO 34,9939 -0.04%
ALTIN 2.439,130,13
BITCOIN 20979180,30%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ESKİ KAYMAKAMDAN ALANYA’YA SELAM VAR

ESKİ KAYMAKAMDAN ALANYA’YA SELAM VAR

ABONE OL
12:56 - 7 Ocak 2021 12:56
ESKİ KAYMAKAMDAN ALANYA’YA SELAM VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

2014 yılında Alanya’ya atanan, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında, saat 23:27’de “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, çetelere teslim olmaz” şeklinde en erken darbe karşıtı mesaj yayınlayan ilk bürokrat olan Alanya eski kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven, Kutay Media A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay‘ı arayarak, Büyük Alanya’nın 1. yılı nedeniyle tebriklerini iletti. Alanya’nın ardından önce İzmir’in Tire ilçesine atanan, ardından Giresun Vali Yardımcısı olarak görevlendirilen Kaymakam Tanrıseven, Kutay aracılığı ile tüm Alanya’ya selamlarını iletti. Alanya gibi Giresun’da da çok sevilen bir bürokrat olan, pandemi sürecinden sonra ailesiyle mutlaka Alanya’ya gelerek dostlarıyla buluşmayı çok istediklerini belirten Tanrıseven, “Alanya, meslek hayatımda çok özel yeri olan bir şehir. Alanya’nın bizim yanımızda ayrı bir yeri var. Alanya’daki dostlarımıza, tüm Alanyalılara selamlarımı iletiyorum” dedi. 

DR HASAN TANRISEVEN KİMDİR?

22.05.1972 tarihinde Batman’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yaptı. Ardından Dicle Üniversitesi’nde Kamu Hukuku, Ekonomi ve Maliye ile Klasik Arkeoloji alanlarında da yüksek lisans derecesi aldı.

Milli Güvenlik Akademisini bitiren Dr. Hasan Tanrıseven, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile İngiltere’de Nottingham Üniversitesinde altı ay süreyle İngilizce ve bilimsel araştırma teknikleri eğitimi aldı. Lancaster Üniversitesi’nde de bir yıl süreyle Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve enerji politikaları konusunda doktora sonrası araştırma yapan Tanrıseven, lisansüstü eğitimi sırasında 5 master, bir doktora tezi hazırlamıştır.

Dr. Hasan Tanrıseven, Başbakanlıkta uzman olarak görev yaparken Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak mülki idare mesleğine geçiş yaptı. Sırasıyla Mihalıççık (Eskişehir), Boğazkale (Çorum), Cizre (Şırnak) Kaymakam vekilliği, İdil (Şırnak), Çınar (Diyarbakır), Yatağan (Muğla), Alanya (Antalya) ve Tire (İzmir) Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Hasan Tanrıseven, Çınar Kaymakamlığı görevini yürütürken, Valiliğin görevlendirmesi ile Birinci Ligde yer alan Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı yaparak Kulübün başarısında önemli rol oynadı. Tanrıseven bu görevlerin yanı sıra, yanı sıra Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Bismil Kaymakamlığı görevlerini de vekâleten yürüttü.

Öğrenci olduğu dönemde gazetecilik yapan Hasan Tanrıseven, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırmacı gazetecilik ödülüne layık görüldü ve ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın elinden aldı. Mülki Amir olarak yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, maiyetinde çalıştığı dönemin Valileri, İçişleri Bakanları Efkan Ala ve Osman Güneş tarafından takdirname ile taltif edildi. Kaymakam Tanrıseven, Diyarbakır’da yaptığı çalışmalardan dolayı Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, Türkiye İnsan Hakları Ödülü ile ödüllendirildi.

2010-2014 yılları arasında Yatağan Kaymakamı iken Yatağan Kent Konseyi Başkanlığı yapan Dr. Hasan Tanrıseven, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde de lisans düzeyinde ders verdi.

2014 yılında derece atlatılarak Alanya Kaymakamlığına atandı. Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığı sırasında, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olarak Üniversitenin yönetiminde fiilen yer aldı. Tanrıseven, Akdeniz Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde lisans düzeyinde, AHEP Üniversitesinde Yüksek Lisans düzeyinde ders verdi.

Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Sağlık turizmi Derneği (ALTSUD) onursal başkanlığı görevlerini yürüterek, Alanya’nın turizm ve tanıtımında öncü rol oynadı. Kaymakam Tanrıseven, Alanyaspor’a destek için başlatılan kampanyaya öncülük yaptı ve Alanyaspor 2015-2016 sezonunda Süper Lige çıktı.

Dr. Hasan Tanrıseven, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, saat 23:27’de “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, çetelere teslim olmaz” şeklinde en erken darbe karşıtı mesaj yayınlayan bürokrattır.

2015 yılında birinci sınıf Mülki İdare Amirliğine terfi eden Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanvekili olarak görev yapmış ve Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulunda ders vermiştir.

07.08.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun Vali Yardımcılığına atanan Dr. Hasan Tanrıseven, çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

GÖREVLERİ  

A-CUMHURBAŞKANLIĞI

1-Yükseköğretim Kurulu

2-Giresun Üniversitesi Rektörlüğü

3-İl Müftülüğü

4-Devlet Denetleme Kurulu

5-TRT Kurumu

6-Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı

7-Tek Adımda Yatırım Bürosu

B-ADALET BAKANLIĞI

1-Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Makamlarla Olan İlişkiler

C-AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 

1-Devlet Personel Başkanlığı,

2-Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

3- Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,

4- Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü

5-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı

Ç-ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

1-Maden Tetkik Arama Gen. Müd.

2-Türkiye Kömür İşlt.  Gen. Müd.

3- Çoruh AKSA Elektrik Dağ. Mües.

4-AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş.

E-ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

1- Mahalli Çevre Kurulu Sekreterliği

2-Kadastro Müdürlüğü

3-Tapu Müdürlüğü

4- İller Bankası Bölge Müdürlüğü

5-Toplu Konut İdaresi

E-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

1-İl Göç İdaresi Müdürlüğü

2-İl Afet ve Acil Dur.Yön.Mer.Bşk.

3-İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

4-AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Koor. Ofisi,
Bölgesel Kalkınma Projeleri,( Valilikçe Takip Edilen Projeler)

5-Açıkkapı Şube Müdürlüğü

F-SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

1- Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

2- 1.2. Organize Sanayi Bölge Müd

3-Türk Patent Enstitüsü

4-Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)

5- KOSGEB

6- DOKAP Böl Kal. İd. Başk.

7- DOKA Kal. Aj. Yat. Des. Ofisi

8-TSE Giresun Mahalli Temsilciliği

G-TİCARET BAKANLIĞI
1- İl Ticaret Müdürlüğü
2-Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü
3-Rekabet Kurumu Başkanlığı
4-Gümrük Müdürlüğü
5-Karadeniz İhracatçılar Birliği

6-Ürün Den.Grup Başkanlığı

I-GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

1-İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü
2-Futbol Federasyonu Başkanlığı

İ-Vali tarafından verilen diğer görevler

J-Koordinasyonundan Sorumlu Olduğu İlçeler

DERELİ, YAĞLIDERE, ALUCRA, ŞEBİNKARAHİSAR,ÇAMOLUK

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.