DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2074041-1,31%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Yat Limanı çürümeye terk edildi I İşyerleri yağma edildi I VİDEO HABER

Gazipaşa Yat Limanı çürümeye terk edildi I İşyerleri yağma edildi I VİDEO HABER

ABONE OL
13:03 - 11 Ekim 2021 13:03
Gazipaşa Yat Limanı çürümeye terk edildi I İşyerleri yağma edildi I VİDEO HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Gazipaşa’da 1992 yılında temeli atılan ve merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Gazipaşa’ya hediyesi olarak nitelendirilen Yat Limanı yaklaşık 29 yıldır hizmete açılmadı. Vatandaş, yıllardır hizmete açılmayan yat limanının bir an önce açılması için yetkililerden yardım istedi. Gazipaşa’da 1992 yılında temeli atılan, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Gazipaşa halkına ve ekonomisine katkı sağlaması amacıyla onay verilen Yat Limanı, 29 yıldır bir türlü hizmete açılamazken, yapılan işyerleri de çürümeye terk edildi. İşyerleri artık sarhoşların ve kadın satıcılarının mekânı oldu.

Gazipaşa’da yıllardır atıl vaziyette bekleyen Yat Limanı’nın inşaat ihalesini 11 yıl önce Alanya’nın en eski ve köklü firmalarından, Alanya Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Kerim Aydoğan’ın sahibi olduğu Aydoğan A.Ş. şirketi kazanmıştı. Yer tesliminden sonra Aydoğan A.Ş. Yat Limanı inşaat çalışmasına başladı. Bir kaç yıl içinde limanın kaba inşaatının yüzde 75 kısmı tamamlandı, ardından çalışmalar sona erdi. Daha sonra yüklenici firma Aydoğan A.Ş., Hacı Musa Çayı’nın denizle birleştiği bölgeye mendirek yapıldıktan sonra Yat Limanı içinde olması gereken ofis, yönetim, dükkân ve işyerleri inşaatlarının çatı, sıva, kapı ve pencere gibi işleri büyük oranda tamamladı.

Fakat daha sonra ödenek olmadığı gerekçesiyle çalışmalara ara verildi. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Yat Limanı inşaatında işyerlerinin camları ve kapıları kırıldı kaderine terk edildi. Gazipaşa turizmi için büyük önem taşıyan ve cazibe merkezi olacak Yat Limanı projesi, 5 çapalı, 230 yat kapasiteli olarak projelendirildi. Yat Limanı projesi tamamlandığında; idari birimler, feribot rampası, gümrüklü ve gümrüksüz satış üniteleri, yatçı konaklama tesisleri ve ilk yardım ünitesi, yat bakım deposu, yat kulübü ve restoranın yanı sıra, yüzme havuzu, spa ve spor tesisleri, tenis kortları, sinema, konser alanı, yatçı marketi, kafeterya ve dinlenme tesisleri yer alacak.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.