DOLAR 32,6402 0.39%
EURO 35,4057 0.27%
ALTIN 2.521,151,50
BITCOIN 1999809-0,10%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
GEDEVET’TE SU KRİZİ İSYAN ETTİRDİ

GEDEVET’TE SU KRİZİ İSYAN ETTİRDİ

ABONE OL
17:19 - 9 Eylül 2020 17:19
GEDEVET’TE SU KRİZİ İSYAN ETTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın “Ağalar Yaylası” olarak da adlandırılan en yakın yaylası olan Gedevet Yaylası’nda su krizi bitmek bilmiyor. Alanya şehir merkezine yakınlığı ve özellikle yaz mevsiminde akşamları serin olması nedeniyle kentin yerli halkının en çok tercih ettiği yerleşim birimlerinin başında gelen Gedevet Yaylası’nda, Haziran, Temmuz ve Ağustos’ta devam eden su krizi, Eylül ayı girmesine rağmen henüz aşılamadı.

Adeta kronikleşen Gedevet Yaylası’ndaki su krizi konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alanya ASAT Müdürlüğü’nün de etkin bir çalışma yapmaması bölge sakinlerini adeta çileden çıkardı. Yıllardır başvurmadıkları makam kalmadığını, 2018’de bölgeye giden dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatına rağmen çözüm bulunamadığını söyleyen bölge halkı, “Gedevet öksüz, üvey evlat oldu. Bırakın sulama suyunu, elimizi yüzümüzü yıkayacak bir damla su bile bulamıyoruz” yorumu yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Alanya’daki yakın çalışma arkadaşı CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın ve ekibinin de çaresiz kaldığı, Gedevet Yaylası sakinlerinin derdine derman olamadıkları belirtiliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.