DOLAR 32,5850 0.3%
EURO 35,0575 0.23%
ALTIN 2.458,650,93
BITCOIN 20987181,08%
Antalya
25°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İKİ BAKAN TÜM DÜNYAYA ALANYA’DAN SESLENDİ

İKİ BAKAN TÜM DÜNYAYA ALANYA’DAN SESLENDİ

ABONE OL
12:43 - 5 Temmuz 2020 12:43
İKİ BAKAN TÜM DÜNYAYA ALANYA’DAN SESLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in ev sahipliğinde Alanya’da “Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent” toplantısı yapıldı. İskele’deki bir restoranda düzenlenen toplantıya Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, fahri konsoloslar ve oda başkanları katıldı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadelede kaydedilen olumlu gelişmeler sonrasında turizmi canlandırmak amacıyla kolları sıvadı. Bu kapsamda düzenlenen Sağlıklı Turizm Güvenli Kent toplantısı ile tüm dünyaya çok önemli mesajlar verildi.

Yeni normalde ilk toplantıyı Alanya’da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Aldığımız tedbirler sayesinde bölgenin turizm açısından ne kadar güveli olduğunu anlatmak için buradayız” dedi. Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının devamında, “Pendemi tüm dünyayı sarstı. Bu dönemde tedbirini iyi alan, zamanında ekonomisini ayakta tutan ülkeler gelecekte en önde olacak. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde koronayla mücadelede en başarılı ülkelerden birisi olduk. Doktor kalitesi ve tedavi yöntemleri, sağlık altyapısıyla dünyada en iyilerden olduğumuzu gördük. Yıllardır sağlığa yaptığımız yatırımlara itiraz edenler de bu yatırımların faydasını gördü. Bir taraftan korona sonrası neler yapacağız, buna çok kafa yoruyoruz. Her kıtadan her ülkeden uzmanların görüşlerini aldık. Herkesin hemfikir olduğu bir şey var, bölgeselleşme olacak. İşte bu kriterleri ortaya koyduğunuzda Türkiye’nin önemi ortaya çıkıyor. Pandemi sürecinde sadece kendi vatandaşımızı desteklemedik.

Bakanlıklarımızın verdiği desteklerle en az hasarla bu süreci atlatacağız. Dünyadaki ülkelerin 3’de 2’sinden fazlası bizden tıbbi yardım talebinde bulundu. 137 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. Soydaşlarımızı ihmal etmedik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirdik. 130 ülkeden 90 binden fazla vatandaşımızı Türkiye’ye getirdik, 90 ülke de Türkiye’deki vatandaşlarını tahliye etmek istedi. 230 bin yabancının da tahliyesini sağladık. Bu sene içinde 34 ülkeden 159 vatandaşımızı hava ambulansla ülkemize getirdik. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ve arkadaşlarımız turizm sezonunun kaybolmaması için çalışıyorlar. bir Alanyalı olarak kendilerine teşekkür ediyorum.

Bakanlığa geldiğim günden beri turizme elimizden gelen desteği veriyorum. Biz yaptığımız hazırlıları dünyaya anlatmak için çalışıyoruz. Şimdi de ziyaretlere başladık, Almanya’ya gittik. Son derece samimi verimli bilgi ve detaylara dayalı objektif kriterlere dayalı görüşmeler gerçekleştirdik. Son derece faydalı görüşmeler oldu. Neticesini alacağımıza inanıyorum. Avrupa Birliği’nin aldığı kararın siyasi olduğunu biz söylüyorduk. Şimdi de Almanya’da çıkan yazı ve yorumlara bunların ifade edildiğini görüyoruz. İnsan sağlığı ve güvelik çok önemli. Biz bu kriterlere göre çalışıyoruz. Bu kriterleri ortaya koyduğun zaman Türkiye’ye haksızlık edildiğini, bazı ülkelerin siyesi ilişkileri iyi olduğu için, o ülkelerde rakamlar iyi olmadığı halde jest yapıldığını görüyoruz.

Bunu yaparken şartları iyi olan Türkiye’yi de görmezden gelirseniz doğal olarak sizin kendi basınınız da vatandaşınız da isyan eder. Almanya’yı bundan yarı tutmak istiyorum. Almanya’daki temaslarımızın neticesini alacağız. Turizmin canlanması içinde çalışacağız. Geçmiş dönemlerde de krizler yaşadık. Hepsini atlattık bunu da atlatacağız” diye konuştu.

‘Toplantıda son olarak kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bir Antalyalı olarak Antalya’nın önemli ilçelerinden Alanya’da sizlerle olmaktan mutluyum. 11 Martta ilk vakanın Türkiye’de görülmesiyle birlikte çok hızlı ve detaylı önlemler aldık. Pandemi döneminde zamanında yapılan yatırımların olumlu sonuçlarını aldık. 1 Haziran itibariyle Türkiye yeni normale dönmeye başladı. Normalleşme sürecinde dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi bizde de vaka sayıları arttı. Sağlık bakanlığı bölge bazında toplam ve günlük vakalarını açıklamaya başladı. Türkiye’nin kıyı şehirlerinde en düşük vaka Antalya’da 523 toplam vaka, günlük vaka ise 4-5. Şu an Avrupa’ya baktığınız zaman ilk 3’e girer diye düşünüyorum. Antalya, tamamen kontrol altına alınmış koronasız yeni döneme hazırlığı yapmış. Türkiye’nin başarısı ortada. Dışişleri Bakanlığı ile birlikte omuz omuza cildi yol katettik. Türkiye’ye en fazla misafir veren ülkelerin büyükelçilerini Antalya’da konuk ettik. Büyükelçiler ve yabancı basın mensupları aldığımız önlemleri yerinde inceleme fırsatı buldular. Biz kriterleri geliştirdik. Otel, havalimanı ve turizm taşıma araçları 156 tane önemli kriteri yerine getiren sertifikasyon firmaları tarafından sertifikalandırılıyor. Avrupa bölgesindeki ilk ve en detaylı sertifika sistemi Türkiye’de. Beni en çok sevindiren turizm işletmelerinin gönüllü olarak buna başvuruyor olması. Bu sertifikasyon sistemi Türkiye için çok önemli. Pandemi sonrası belli başlı kriterlerini değiştirerek bu programı devam ettirmeyi planlıyoruz. Biz yapılması gereken her şeyi defalarca yapıyoruz. Bizden istenen önlemleri hayata geçiriyoruz. Onlar bir istediyse biz iki yapıyoruz. Aşamalı olarak iyi haberler gelmeye başladı. İnanıyorum ki AB’den de iyi haberleri en kısa sürede alacağız” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında yaşanan pandemi sürecine değindi. Türkiye’de sağlık sisteminin başarısına dikkat çeken Şahin, dünyanın dört bir yanına gönderilen desteklere işaret etti. Alanya’nın pandemi döneminde vaka sayıları bakımından fark yarattığını belirtti ve ‘Güvenli kent’ imajının altını çizdi. Başkan Şahin, COVID-19’un ekonomiye etkileri ve emekçiler üzerinde yarattığı yıkıma vurgu yaptı. Bakanlara çalışmalarından ötürü teşekkürlerini sunarak başta yerel yönetimlere ve kent dinamiklerine seslenerek, “Elimizi taşın altına koyalım” dedi. Başkan Şahin kendi kiracılarından kira almama kararı aldığını hatırlatarak esnafın ödediği vergi kalemlerine işaret etti. “İşgaliye, ilan reklam, eğlence ve emlak vergilerinde mevzuatları ölçüsünde gereken rahatlıkları sağlamamız lazım” diyen Şahin, Alanya’da 80 bin turizm emekçisinin işsiz kaldığını açıkladı. Başkan Şahin, 80 bin insanın ailelerini de düşündüğümüzde rakamın 240 binlere çıktığını ifade etti. Durumun vahametine dikkat çekti. Alanya’nın yabancı yurttaşlarca talep gören bir turizm kenti olduğunu söyleyen Şahin, 2019 yılı verilerini de sundu. Açıklanan verilere göre 2019 yılında 80 ülkeden 6 bin 590 yabancı yurttaş Alanya’dan gayrimenkul aldı. Genele bakıldığında ise 102 ülkeden toplam 45 bin 756 yabancı yurttaşın Alanya’da ikameti oldu. Ayrıca 2019 yılı itibariyle 48 ülkeden 27 bin 819 kişi ikametgah izni aldı” dedi.

Başkan Şahin’in ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yücel, kentin güvenli imajına dikkat çekerek yapılan çalışmalara değindi. Pandemi sürecinin Alanya’da başarılı bir şekilde icra edildiğini aktaran Başkan Yücel, Alanya halkının kurallara riayet edebilmeleri, kentin kurallara göre düzenlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gerçekleşen organizasyonun Alanya turizmi adına önemine dikkat çekerek, bakanlar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da kürsüde yerini alarak katılımcılara seslendi. Yazıcı misafirlerin güvenli bir biçimde ağırlanması adına ne gerekiyorsa yapılacağına vurgu yaparak, “Bütün sektörlerin turizmle kesiştiğini biliyor ve bu bilinçle de hareket ediyor. Bütün yollar turizme çıkıyor. Alanya’mızın turizme hazır olduğunu konuşuyor bundan da gurur duyuyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının özverili çalışmalarıyla bu süreci en iyi yöneten ülkeler arasında bulunuyoruz. Antalya için de durum aynı. Gaflete kapılmadan da böyle devam etmek zorundayız. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar her noktasında güvenli bir şekilde misafir ağırlayabileceğimizi taahhüt ediyorum. Misafirlerimizin hiçbir problemi olmayacağını buradan ilan etmek istiyorum. Gönlünüz ferah tatil merkeziniz Antalya olsun. Şükranlarımı sunuyorum, sevgi ve saygılarımı arz ediyorum” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.