DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,630,08
BITCOIN 2074148-1,53%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İMAR KOMİSYONU’NDA NELER OLUYOR?

İMAR KOMİSYONU’NDA NELER OLUYOR?

ABONE OL
22:05 - 29 Ekim 2020 22:05
İMAR KOMİSYONU’NDA NELER OLUYOR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER – ALPER KUTAY

Alanya Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumuna günler kala, İmar Komisyonu’nda yaşanan olayların komisyon üyelerini ikiye böldüğü iddia ediliyor. Önceki gün gece yarısına dek Alanya merkezin yanı sıra civar büyük mahallelerin imar sorunlarını masaya yatıran ve geçtiğimiz günlerde karar alan komisyon üyelerinden İyi Partili Didem Dim Özaltın imza attığı komisyon kararını değiştirmek istedi. Alanya Belediye Meclisi öncesi son kez yarın (cuma) toplantı yapma kararı alan İmar Komisyonu’nda, İyi Parti ile CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı üyeleri arasındaki kriz ayyuka çıktı. Önceki gün yapılan toplantıda bazı kararların altına imza atan İyi Partili Meclis Üyesi Mimar Didem Dim Özaltın‘ın talebiyle ertesi sabah Alanya Belediyesi’ne giderek attığı imzayı değiştirmek istediğini söylediği, bunu öğrenen CHP’li Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar‘ın ise, “Madem değiştirecektiniz, neden imza attınız?” diye tepki gösterip yarınki toplantıya katılmama kararı aldığı öğrenildi.

Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği ve 5393 sayılı belediye kanununa aykırılık sebebiyle toplantıya katılmama kararı alan Bağışlar ve CHP ‘nin bu konudaki tutumu merakla bekleniyor. Bağışlar’ın, Salı günü komisyon olarak yapılan toplantıda alınan kararların imza altına alındığını, bundan sonra yapılacak toplantının mükerrer imza ve karar anlamına geleceğini, bu yüzden mükerrer karar alınacak bu komisyon toplantısına katılmayacağını bildirdiği, böyle bir toplantının yasaya aykırı olduğunu söylediği, İmar Komisyonu üyelerinin yer aldığı WhatsApp grubunda bugün konuşulan bu konu hakkında ortamın gerildiği de gelen haberler arasında.

Alanya merkezin yanı sıra Avsallar, Cikcilli, Mahmutlar, Kestel, Demirtaş, Emişbeleni, Oba, Okurcalar, Payallar, Tosmur ve Türkler Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına ilişkin plan hükümlerinin tamamının revize edilmesi kapsamında alışma yapılmasına ilişkin talep incelenmiş, imar planı teklif dosyasının Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanarak İmar Komisyonu’na sunulması Mehmet Ali Tekin, Melike Nazifoğlu, Ali Rıza Kayacı’nın kabul oyları, Yılmaz Bağışlar ile Didem Dim Özaltın‘ın ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edilmişti. Meclis Üyesi Didem Dim Özaltın‘ın kararını değiştirmesi hakkında İyi Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan‘ın yanı sıra Millet İttifakı ortağı CHP’nin İlçe Başkanı Coşkun Karadağ‘ın ve her iki partinin Antalya İl Başkanlığı’nın nasıl bir tavır sergileyecekleri de merak konusu oldu. Öte yandan Didem Dim Özaltın‘ın da bir gün önce imzaladığı kararını bir gün sonra neden değiştirmek istediği konusunda da kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.