DOLAR 32,5603 0.21%
EURO 34,9766 0%
ALTIN 2.447,970,50
BITCOIN 20960920,01%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İŞTE KORONADA YENİ YOL HARİTASI

İŞTE KORONADA YENİ YOL HARİTASI

ABONE OL
11:26 - 26 Mayıs 2020 11:26
İŞTE KORONADA YENİ YOL HARİTASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme planında yeni yol haritasını paylaştı. Bakan Koca, vaka ve ölüm sayılarının düşüşe geçtiği salgınla ilgili yeni yol haritasını açıkladı. Koca, “Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar sert olmayacak” dedi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, Türkiye’de bayramdan sonra uygulanacak koronavirüs tedbirleriyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye’deki koronavirüs salgınında dört aşamalı normalleşme planının birinci aşama 11 Mayıs’ta başlamış; pazar yerleri, AVM’ler, kuaförler ve güzellik salonları açılmıştı. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık, dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı. Bayramdan sonra normalleşme takviminin ikinci aşamasına geçeceğimiz süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramdan sonra alınacak tedbirlerin önceki tedbirlere göre daha yumuşak olacağını söyledi.

Işık, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, ‘Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar ‘sert’ olmayacak.” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme takviminde yeni yol haritasını paylaştı. Türkiye’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 29 hasta hayatını kaybetti, 987 yeni vaka tespit edildi. Kovid-19 hastası bin 321 kişininse iyileştiği bildirildi. Salgının başlangıcından bu yana toplam can kaybı sayısı 4 bin 369’a, toplam vaka sayısıysa 157 bin 814’e yükseldi.

Bu arada Mart ayından beri uygulanan yasakların kalkacağı tarihler de belli oldu.
Buna göre;
– 27 Mayıs’ta 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yasağı, 13 şehirde giriş-çıkış yasağı kaldırılacak.
– 1 Haziran’da otel, club, çay bahçeleri, dernek lokalleri, yüzme havuzları, spor merkezi tesisleri,  kapasitenin yüzde 25’ini aşmamak şartıyla nikah salonları açılacak, sokağa çıkma yasağı kaldırılacak, hastaneler kademeli olarak normal düzenine dönecek. 20 bin öğretmen alımı yapılacak.

– 15 Haziran’da piknik alanları, sınır kapıları, öğrenci yurtları açılacak, engelli idari izinli idari personel, kademeli olarak işbaşı yapacak

– 1 Temmuz’da düğün salonları, sinema salonları ve tiyatro salonları açılacak. Sağlık personellerinin yıllık izinleri kullanılabilir hale gelecek. Sağlık personellerinin tayin işlemleri normale dönecek.
12 Haziran’da Cuma namazları cami dışında açık alanlarda kılınacak, normal namazlar, mesafeyi korumak ve maske takmak koşuluyla camilerde kılınacak.
-1 Eylül’de toplantı, konferans ve kokteyl benzeri etkinlikler; açık büfe olmaksızın, maskeli katılım şartı ile başlatılabilecek
– 24 Ağustos’ta Kuran kursları açılacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.