DOLAR 32,5577 0.2%
EURO 35,0829 0.49%
ALTIN 2.438,210,00
BITCOIN 2033664-1,96%
Antalya
24°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Karadağ: “Ne yazık ki yine sınıfta kaldık”

Karadağ: “Ne yazık ki yine sınıfta kaldık”

ABONE OL
15:01 - 8 Şubat 2023 15:01
Karadağ: “Ne yazık ki yine sınıfta kaldık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Depremin üçüncü gününde halen enkaz altında bekleyen vatandaşlar olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Vatandaşlarımız canlı kurtarılması gerekirken birtakım organizasyon eksikliğinden dolayı enkaz altında bekliyor. Bu işler bir organizasyon meselesi ama ne yazık ki yine sınıfta kaldık” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremde mağdur olan afetzedelere yardım etmek istediğini söyleyen kötü niyetli kişilere prim verilmemesini istedi. Parti binasında açıklamalarda bulunan Karadağ, 100 yılda görülen bir deprem meydana geldiğini ve hüzünlü bir durum yaşandığını söyledi. Karadağ, “Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Maddi ve ekonomik zararlar var. Bunlar bir şekilde yerine getirilir. İleride bunların telafisine bakacağız ama can kaybının yerine getirilmesi mümkün değil. Bu zamana kadar yaşanan depremlerde her zaman şunu söyledik. Deprem insanı öldürmüyor. Binalar öldürüyor. Binaların tekniğine uygun yapıldığı zaman hiçbir zaman sorun olmadığını biliyoruz. Japonya’da 9 şiddetinde deprem olduğu zaman hiçbir can kaybı olmadığını biliyoruz. Gerekçesi ise insanların çalmadan, çırpmadan teknoloji kullanarak bina yapmaları. Ne yazık ki bunu ülkemizde şu an çok zor olacak gözüküyor” dedi.

“VATANDAŞLAR ENKAZ ALTINDA BEKLİYOR”

Siyaset zamanı değil, birlik zamanı olduğunu vurgulayan Karadağ, “Ülkemizde çok büyük bir izdihamla yardım malzemeleri toplanıyor ve yardım yerlerine ulaştırılmaya çalışılıyor ama çok büyük bir organizasyon eksikliği söz konusu. Avsallar’dan Alanya’ya gelirken yardım saat içinde 30’a yakın TIR’ın Mersin istikametine gittiğini gördük. Halkımız çok duyarlı ki bu tür afetlerde hemen yardıma koşuyor. Bunu Alanya Belediyesi’nin ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yardım çadırlarında görüyoruz. Yardım gönderen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ama ne yazık ki bunlar anında yerine gidemiyor. Çok büyük bir organizasyon eksikliği var. Sadece yardım malzemelerinin yardım bölgelerine ulaşımı değil, deprem bölgesindeki vatandaşların o soğukta bir an önce çıkarılması için eğitimli gücü ihtiyacı var. Bunu ülkemizin yapması çok basit ama ne yazık ki depremin üçüncü günü olmasına rağmen hala yerin altından sesler geliyor. Vatandaşlarımız canlı kurtarılması gerekirken birtakım organizasyon eksikliğinden dolayı enkaz altında bekliyor. Bu işler bir organizasyon meselesi ama ne yazık ki yine sınıfta kaldık” diye konuştu.

“KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARA PRİM VERMEYİN”

Kötü niyetli insanlara prim verilmemesini isteyen Karadağ, “Yapılan yardımlar devlet yardımı organizasyonu içerisinde olmalı. Kendisini devlet organizasyonu diye belirten kişilere prim verilmemeli. Onlara ekonomik yardım yapılmamalı. Özellikle büyükşehir belediyeleri cansiperane çalışıyor. En güvenilen organlar hem büyükşehir belediyelerimiz hem de devlet organlarımız. Vatandaşlar yardımlarını birtakım kurumlardan ziyade büyükşehir ve devletin organizasyonlarına yapmalı. Yağmalamalar söz konusu. Bunlara da meydan vermemek lazım. Üzüntülüyüz. Herkesin fısıltı halinde söylediği bir sayı söz konusu ama inşallah vefat edenlerin sayısı şu anki rakamları geçmez. Biz her türlü tedbiri bu saatten itibaren almalıyız. Bizler CHP olarak hazırız. Birçok arkadaşlarımızla gruplar oluşturduk. Gerekli yardımları yapmaya çalışıyoruz. Gün birlik, yarayı sarma günü” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.