DOLAR 32,5929 0.35%
EURO 34,8070 0.19%
ALTIN 2.499,050,60
BITCOIN 21055035,15%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Kıbrıs’taki suikast timi Alanya’dan mı gitti?

Kıbrıs’taki suikast timi Alanya’dan mı gitti?

ABONE OL
13:30 - 15 Şubat 2022 13:30
Kıbrıs’taki suikast timi Alanya’dan mı gitti?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Falyalı cinayetiyle ilgili olarak tutuklanan zanlı Veysel Sarı, adaya Alanya’dan tekne ile yasa dışı yollardan giriş yaptıklarını ve kaldıkları evi Mustafa Söylemez’in kiraladığını söyledi.

Halil Falyalı ve Murat Demirtaş cinayetinde ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Polis Genel Müdürlüğü, iş insanı Halil Falyalı cinayetinde kullanılan silahların olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki bir dere yatağında bulunduğunu duyurdu.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, 8 Şubat’ta Falyalı ve şoförünün öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın, ilk andan itibaren Polis Genel Müdürlüğünün tüm unsurları ile büyük bir titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “KKTC Polis Genel Müdürlüğü, cinayetin işlenmesinin ardından her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak suç faillerinin Türkiye’deki bazı şahıslarla bağlantısı olabileceğini de değerlendirerek elde ettiği bulgu ve bilgileri Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile paylaşmış ve olayla bağlantısı olduğu düşünülen toplamda 6 kişinin İstanbul’da tespit edilerek tutuklanması sağlanmıştır.” Yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, olayda zanlı olarak tespit edilen iki kişinin, cinayetin işlenmesinin hemen ardından 9 Şubat’ta Girne’de tespit edilerek tutuklandığı aktarılan açıklamada, soruşturma kapsamında, 12 Şubat’ta Girne Alsancak’ta bir ikametgahta gerçekleştirilen operasyon sonucunda, olayda zanlı olarak tespit edilen 2 kişinin daha tutuklandığı, burada yapılan aramada 9 milimetre çapında tabanca ve 15 merminin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Büyük bir titizlikle çalışmalarına devam eden Polis Genel Müdürlüğü ekipleri, 13 Şubat 2022 tarihinde, cinayet mahalli olan, Çatalköy 20 Temmuz Caddesi’nin yaklaşık bir kilometrelik batı kısmında, dere yatağı içerisinde atılı vaziyette, iki kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca ve tabancaya ait şarjör ve toplam 13 mermi bulmuştur. Yapılan balistik incelemeler sonucu söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptanmıştır.” ifadeleri yer aldı.

MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili olarak Girne’de tutuklanan Yusuf Güneş ve Ömer Tunç’un ardından, ülkeye yasa dışı yollardan tekne ile giriş yapan ve Alsancak’ta saklandıkları evde bulunan zanlılar Veysel Sarı ve Musa Çiçek de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede, Polis Müfettişi Murat Bayram bulgularla ilgili bilgi verdi. Bayram, zanlılar Veysel Sarı ve Musa Çiçek’in Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’a karşı düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili tutuklandığını söyledi. Geniş çaplı soruşturma neticesinde Alsancak’ta zanlıların yerinin tespit edilidiğini bildiren Müfettiş Bayram, düzenlenen operasyonda makul kuvvet kullanılarak zanlıların yakalandığını belirtti. Bayram, evde yapılan aramada küvet altında naylon içerisine gizlenmiş 9 mm tabanca ve mermiler bulunduğunu söyledi.

‘EVİ SÖYLEMEZ KİRALADI’

Polis Müfettişi Murat Bayram, zanlıların suç üstü tutuklandığını ve zanlı Veysel Sarı’nın gönüllü ifade verdiğini; ifadesinde adaya Alanya’dan tekne ile yasa dışı yollardan giriş yaptıklarını ve kalmakta oldukları evi de Mustafa Söylemez’in kiraladığını söylediğini bildirdi. Bayram, zanlıların ayrıca başka şahıslar adına düzenlenmiş sahte ehliyetler ile araç kiraladığını ve bu ehliyetleri zanlı Musa Çiçek’in temin ettiğini tespit ettiklerini söyledi. Müfettiş Murat Bayram, zanlının vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzip edileceğini, bulunan silahın balistik incelemesinin sürdüğünü ve olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırılacağını ifade etti. Diğer yandan Bugün Kıbrıs’ın aktardığına göre; cinayetten önce Falyalı ile telefonda konuştukları tespit edilen Söylemez Kardeşler çetesinin lideri Mustafa Söylemez’in, dakikalarca kalaşnikofla taranan Halil Falyalı’nın yanına giderek kafasına ateş eden son kişi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili kardeş Faysal Söylemez de gözaltına alındı.

TOPLAM 10 TUTUKLU

Polis Müfettişi Murat Bayram mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, Türkiye’de cinayetle bağlantılı olarak 6 kişinin, KKTC’de de 4 kişinin tutuklandığını ve aranan başka şahısların olduğunu aktardı. Bayram aktarmış olduğu olgular ışığında zanlıların ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Hazan Aksun da tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalması yönünde talimat verdi.

NE OLMUŞTU

8 Şubat’ta Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı, müdahalelere karşın kurtarılamamıştı. Saldırıda, Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirmişti. Falyalı’nın cenazesi ise 10 Şubat’ta İskele bölgesinde bulunan Kumyalı Köyü’nde toprağa verilmişti.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.