DOLAR 32,4566 0.02%
EURO 34,8864 0.2%
ALTIN 2.478,130,66
BITCOIN 2009881-3,08%
Antalya
19°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KİRİŞ’TEN KURAKLIK UYARISI

KİRİŞ’TEN KURAKLIK UYARISI

ABONE OL
17:53 - 5 Ocak 2021 17:53
KİRİŞ’TEN KURAKLIK UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, kuraklık tehlikesine dikkat çekti. Kuraklık tehlikesinin ciddi boyutlarda olduğunu ifade ederken Alanya Belediyesi olarak bazı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Kiriş, su kullanımına dikkat edilmesi ve bilinçli şekilde yapılması gerektiğini vurgularken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de belediye olarak vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Kiriş, mecliste şu konuşmayı yaptı:

5 Ocak 1915 Çarşamba günü Sarıkamış’ta Osmanlı Ordusu 60 bini donma sonucu tam 78 bin şehit verdi. Tarihimizdeki bu acı olayı hala andıkça içi üşümeyen, o soğuğu hissetmeyen yoktur. Rabbim tüm şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin. Mekânları cennet olsun. Yeni bir yıla giriyoruz. Çok değil tam bir sene önce yeni yıla girerken çok büyük beklentilerimiz vardı. Turizmdeki rezervasyonlar bizleri ziyadesiyle memnun etmiş ve oldukça hareketli bir sezona hazırlık yapmaya başlamıştık. Ama 2020 yılının ilk çeyreğinde tüm dünyada ve ülkemizde görülen Korona vakaları ile yaşanan kaygı, korku ve eşi benzeri görülmemiş bir içe kapanış ardından tüm yaşam düzenimiz değişti. Okullarımız kapandı, Camiler cemaatsiz kaldı, Düğünler, nişanlar, Bayramlar sessizliğe gömüldü. Sevdiklerimizi kaybettik, zamansız ölümler bizleri derinden sarstı. Bugüne kadar kaybettiğimiz can sayısı 20 Binleri geçti. Tüm Müteveffalara Allah’tan rahmet, sevenlerine tekrar sabır diliyorum.
2nci Dalgasını yaşadığımız bugünlerde alınan tedbirler etkisini göstermeye başladı. Hem ülke genelinde hem de Alanya’da vaka, hasta ve en önemlisi vefat sayıları ciddi düşüşte. Bu düşüş gösterdi ki Maskeye, Mesafeye ve Bireysel Temizliğimize dikkat edince hastalıkla mücadele edebiliyoruz. Ayrıca aşı ile ilgili olumlu haberler de bizlere tünelin ucundaki ışığı gösterdi. Geçtiğimiz yılda en büyük yükü çeken Sağlık Personelimize özellikle de COVİD servisi tüm çalışanlarına bir kez daha teşekkür ederiz. Yılın son günlerinde gelen aşı ile birlikte umuyoruz ki bu hastalık etkisini giderek kaybedecek ve önümüzdeki bahar aylarının sonuna doğru normal hayatımıza dönüş yapmış oluruz.
Konumuz sağlık iken bir Müjde vermek istiyoruz Alanya ve Antalyalı vatandaşlarımıza. Bu pandemi sürecinde sağlık tesislerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştı. İçerisinde 300 Poliklinik odası, 39 ameliyathane, Heliport Pisti, FTR Ünitesi, GETAT Uygulama Merkezi, Organ ve Doku Nakil Merkezi, Perinatal Merkez gibi çok önemli Merkezleri bünyesinde bulunduracak Antalya Şehir Hastanemizin ihalesi yapıldı. Antalya’mıza ve Alanya’mıza hayırlı olsun. Bu yatırımda desteklerini esirgemeyen başta Alanya’mızın gururu Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, İl başkanımıza ve bölge Vekillerimize teşekkürü bir borç biliriz.
Yeni yıldan Ülkemiz ve Alanya’mız adına en büyük beklentimiz ve temennimiz Sağlık ve normal hayatımıza en kısa sürede dönmek.
Geçtiğimiz senelerde de yaşadığımız İklimsel olumsuzluklar bu sene de devam ediyor maalesef. Geçen sene afetleri yaşarken bu sene ise tam tersi kuraklığı ve olağanüstü sıcak havaları yaşıyoruz. Kuraklık bölgemiz için daha konuşulma noktasında olmasa da acilen İçme Suyu, Zirai Sulama ve Kamu Alanlarında Su Kullanımları konusunda öncelikle durum tespitini yapıp, ardından da kısa vadede çözüm önerilerini hayata geçirip ve sonuncu olarak da Uzun vadeli Su Kullanım Stratejimizi oluşturmak zorundayız.
Büyükşehir yasası gereği “su” konusu ASAT’ın ilgi ve görev alanı ama biz kendi belediyemizden başlayarak, halkımızı bilgilendirerek, eğiterek, gerektiğinde uyararak acilen Kuraklık Ekosisteminde Yaşamayı devreye sokmalıyız. Artık afet deyip geçmemek ve iklim değişikliği gerçeğini iyi anlamak zorundayız. Küresel ısınma birden bire sıcaklık artmasıyla gelmiyor, aşırı yağış, aşırı soğuk ve aşırı sıcak dalgaları şeklinde geliyor. Bu nedenle erken uyarı sistemlerinden altyapıya ve seraların yapısına kadar her alanda önlem almalıyız. Antalya’da en son verilere göre yaklaşık 400 bin dekar sera alanının 3 te biri cam sera, gerisi plastik. Plastik seraların çoğu yeterli altyapıya sahip değil. Özellikle bölgemizde eski seraların ciddi biçimde elden geçirilmesi gerekiyor. Hatta toplu sera bölgelerinin organize sera bölgesi ilan edilip hem altyapı hem yönetim bakımından modernizasyonunu konuşmalıyız.
Basınımız bizlerin gözü kulağı ve aynı zamanda da ana iletişim aracımız. Yapılan icraatların tanıtımına sevinsek de bazen eleştirilere köprü olunca kızdığımız Gazeteciler. İşi esprisi bir yana her halükarda onlarsız olmuyor. 10 Ocak Günü “Çalışan Gazeteciler Günü” nün 60 ncı yıl dönümü olacak. Pandemi koşullarının en çok etkilediği meslek gurupları arasında olan Medya ailesinin yaşadığı sıkıntıların da farkındayız. Basılı gazeteye, Habercilik sektörüne ilginin ve sabah okurken aldığımız mürekkep kokusunun kaybolmaması için desteklerimizi devam etmek zorundayız. Bizler de bu meşakkatli mesleği yapan, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, kamu yararını her şeyin üstünde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarının başarılarının devamını dileriz.
Türkiye‘de bazen ilginç durumlara şahit oluyoruz. İşlerine gelince Demokrasi sözcülüğü yapanların durduk yere darbe seviciliğine dönüşmesi an meselesi oluyor. Siyaset üstü olması gereken Sağlık, Eğitim ve Milli Savunma gibi konularda bile birdenbire organize bir saldırı ile gündemimiz allak bullak olabiliyor. Dün yine böyle bir saldırı çalışması yapıldı. Buradan AK Parti gurubu olarak diyoruz ki Polisimize, Askerimize, Sağlığımıza karışma, karıştırma siyaseti. 80 Yılların kargaşa ortamını özleyen darbe koşullarını oluşturmak isteyen zihniyete bizler de DUR diyoruz. Dün olduğu gibi, şimdi olduğu gibi bundan sonra da Polisimizin, Askerimizin, Sağlıkçılarımızın yanındayız.
Bunca karamsar olayların arasından bizleri gururlandıran bir Alanya değerine teşekkür etmek olmazdı. 2020-2021 Süper Lig Sezonu’nun ilk 16 haftasının 10 unda lider olarak damgasını vuran ve son hafta aldığı galibiyetle de 30 puanla 2 nci sırada yer bulan Alanyaspor’umuz büyük bir başarı sergiliyor. Alanyaspor denince artık akla oynadığı pozitif futbol ve taraftarlarının sportif centilmenlikleri gelmekte. Bu başarıda emeği olan Başta Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetimini, teknik heyet, futbolcularımız ve kulüp çalışanlarımızı gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.
Ak Parti grubum adına yeni yılın bu ilk meclisinde alacağımız kararların hayırlı olmasını ve 2021 yılının Bizlere, şehrimize, ülkemize ve insanlığa önce sağlık arından da mutluluk ve bereket getirmesini diliyoruz. Sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.