DOLAR 32,3304 -0.56%
EURO 34,7347 -0.44%
ALTIN 2.408,18-0,58
BITCOIN 1858867-4,47%
Antalya
21°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KORONA LİSTESİNDE ALANYA VAR MI?

KORONA LİSTESİNDE ALANYA VAR MI?

ABONE OL
08:49 - 28 Nisan 2020 08:49
KORONA LİSTESİNDE ALANYA VAR MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye, korona virüs salgınına dair normalleşme süreçlerini de masaya yatırmaya başladı. Yetkililer, 5 gün içinde vaka bildirmeyen kentlerde normalleşmenin başlaması ve bu illerin komşu illerle temas sağlaması üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Alanya’nın bu listede olup olmadığı bilinmezken, İstanbul’da ise sıkı kontrol devam edecek.

Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında istisnasız herkesin merak ettiği soru, “Hayat ne zaman normale dönecek?” oldu. Edinilen bilgilere göre, oluşturulan kurullar normalleşme için kriterleri belirleyecek. Normalleşmenin uygulanmasından ise bakanlıklar sorumlu olacak.

Tüm sorular bir yana Türkiye, korona virüsle mücadelede olumlu tablo çizmeye devam ediyor. İyimser tabloyla beraber normalleşme çalışmaları başladı. Normalleşme, 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak. İstanbul’da sıkı kontrol ise devam edecek.

Normalleşme süreciyle ilgili tüm bakanlıkları ve birçok kurumu ilgilendiren seri kararlar alınması gerekeceği için koordinasyon sağlanacak. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak. Başta İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman bakanlıkları olmak üzere diğer bakanlıkların görev listeleri hazırlanıyor. Kriterlerin uygulanmasında öncelik son 5 gün içinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek.

Bilim Kurulu’ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışıyor. Bu konuda bir ekip oluşturuldu. Onların yapacağı hazırlıklara göre gevşetme politikaları belirlenecek. Kapalı mekânlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılacak işyerleri ve bu işyerlerinde uygulaması zorunlu kuralların hepsi, bu ekip tarafından belirlenerek duyurulacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.