DOLAR 32,5397 0.16%
EURO 34,9666 -0.03%
ALTIN 2.456,470,84
BITCOIN 20885610,85%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MEHMET ŞAHİN NEDEN İYİ PARTİ’DEYDİ? – YORUM HABER

MEHMET ŞAHİN NEDEN İYİ PARTİ’DEYDİ? – YORUM HABER

ABONE OL
21:04 - 28 Mayıs 2021 21:04
MEHMET ŞAHİN NEDEN İYİ PARTİ’DEYDİ? – YORUM HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

YORUM HABER / ALPER KUTAY

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, adeta bir arının petekte bal yapışı gibi, adeta bir ipekböceğinin kozasını örmesi gibi, yerelde siyaseti de yavaştan örmeye başladı.

En baştan başlayalım.

“Ben Toptancı Hali’nde tahta sandık çakarak bu seviyeye geldim” diyen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in mali gücü bugün Alanya’da “benim” diyen ağada yoktur.

30 yıl önce başlayan ticaret serüveninin “izleyebildiğim kadarıyla” son 15 yılında büyük atılımlar yapan Şahin, Ak Parti kurulduğu dönemde, o zamanlar milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kurduğu dostluk, ardından “kısa süreli de olsa” Ak Parti İlçe Başkanlığı, devamında “Alanya Sevdalıları Grubu” manevi lideri olması, Litvanya Alanya Fahri Konsolosluğu ve son olarak 2013’ün Haziran ayında ALTSO Başkanlığı görevine seçilmesiyle, hep Alanya halkının gündeminde olan bir profile sahip.

“Nereyi yönetiyorsanız yönetin yerelde her yönetici en fazla iki dönem o koltukta kalmalı” dediği bilinen Mehmet Şahin, ALTSO Başkanlığı’nda ikinci dönemini yaşıyor.

Ve önümüzdeki dönem yeniden ALTSO Başkanı olmayacağını her fırsatta yineliyor.

(Şahin’den sonra, çiçeği burnunda ALSİAD Başkanı Ali Kamburoğlu mu aday olacak, Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu mu sahaya inecek, başka bir yazının konusudur)

Peki, henüz 50 yaşında bile olmayan, özellikle başkan seçildiği 2013’ün Haziran ayından beri kurduğu ilişkilerle çevresini olumlu manada giderek genişleten Mehmet Şahin, ALTSO Başkanlığı görevi bitince “yeter artık” deyip köşesine mi çekilecek?

Edindiğim izlenimi aktarayım, hayır, aksine bu kez daha yukarıyı, Alanya Belediyesi’ni hedefleyecek.

Yani yerelde çıtayı en üst seviyeye çıkarmak isteyecek.

Şahin, önümüzdeki dönem sahaya bu kez Alanya Belediye Başkan Adayı olarak inecek, çünkü yaptığı hamleler, son dönemde gösterdiği performans bunu gösteriyor.

Peki hangi partiden?

İşte zurnanın zırt dediği yer tam da burası.

Ak Parti hükümetinin en güçlü Bakanlarının başında gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 20 yıldır süren dostluğuna binaen Şahin’in Ak Parti’den aday olması beklenir.

Ancak…

Eğer 2024 yerel seçimlerine dek Cumhur İttifakı devam ederse ve MHP lideri Bahçeli “Alanya’yı yine istiyorum” derse, mevcut başkan Adem Murat Yücel’in yeniden aday gösterilme ihtimali yüzde 99,9’dur. Bu nedenle ittifakın diğer ortağı Ak Parti’den Şahin’in veya bir başka ismin, örneğin Mustafa Toklu’nun aday olma ihtimali yüzde 00,01’dir.

Eğer Cumhur İttifakı bozulur ve Ak Parti ile MHP seçime ayrı girme kararı alırsa, Ak Parti’de bu kez “uzun süredir sırasını bekleyen” Mustafa Toklu faktörü baş gösterecektir.

Bu ve benzer nedenlerle, milliyetçi geçmişi olduğu bilinen Mehmet Şahin’e günümüz konjonktüründe en uygun siyasi mecra, İyi Parti, dolayısıyla Millet İttifakı’dır.

CHP’nin HDP ile yakın duruyor olması Mehmet Şahin ile CHP’yi, “muhafazakar ve milliyetçi seçmenden tepki görme” ihtimali nedeniyle asla bir araya getiremeyecektir.

Bu ve benzer sebeplerle, eğer seçim sathı mahallinde Cumhur İttifakı devam ediyor olursa ve eğer MHP’nin adayı yeniden Adem Murat Yücel olursa ve elbette Mehmet Şahin adaylık için sahaya inerse, Şahin için en uygun siyasi zemin İyi Parti’dir.

Milliyetçi ve muhafazakar seçmene “ittifak dahi olsa” neden aynı zamanda CHP’nin de adayı olduğunu izah etmek, o dönem Şahin’in birlikte çalışacağı siyasi ekibin işi, daha doğrusu görevidir.

Şahin’in SMA hastası Ahmet bebeğin tedavisi için başlatılan kampanyaya 1 milyon TL bağışladığının kamuoyuna duyurulduğu bugün, yakın çalışma arkadaşlarıyla İyi Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edişi, İyi Parti’nin hem İl Başkanı hem de İlçe Başkanı ile samimi pozlar verişi, kanımca kamuoyuna verilmiş ince bir mesajdır.

2019 yerel seçimlerinin Millet İttifakı adayı Abdullah Sönmez’in “iddiaya göre” o dönem seçim çalışmaları için gereken bütçeye maddi anlamda pek katkı sunmadığının halen konuşulduğu şu günlerde, bir bebeğin tedavisi için bile gözünü kırpmadan 1 milyon TL bağışlayabilen Mehmet Şahin, ekonomik manada da siyasi partilerin rüyalarını süsleyen güçlü bir aday profiline sahiptir.

Ak Parti’de ilçe başkanlığı yapan, çocukluğundan beri ülkücü camiaya yabancı olmadığını her fırsatta yineleyen, yani son dönemde hem Ak Parti hem de MHP’ye kızgın olan seçmenin de gönlünü çelebilecek siyasi altyapısı olduğunu vurgulayan Mehmet Şahin, bugün belki de bir bardak çay içmek için İyi Parti İlçe Teşkilatı’nın merdivenlerini çıkarken, kendi siyasi kariyerinin ilk basamaklarını da çıkıyordu. Ne dersiniz?

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.