DOLAR 32,5143 0.07%
EURO 34,9684 -0.16%
ALTIN 2.438,050,09
BITCOIN 20951810,27%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Milli servet araçlar çürümeye terk edildi I ÖZEL HABER

Milli servet araçlar çürümeye terk edildi I ÖZEL HABER

ABONE OL
12:10 - 15 Ekim 2021 12:10
Milli servet araçlar çürümeye terk edildi I ÖZEL HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Gazipaşa’da trafikten men, yakalama, rehin, kaza, açık egzoz ve haciz gibi çeşitli nedenlerden dolayı yediemin deposunda bulunan yaklaşık 600 motosiklet ve 300’den fazla araç, sahipleri tarafından alınmayı bekliyor. Yediemin deposundaki sayının giderek arttığını söyleyen otopark sahibi Yaşar ve Emre Değirmenci, araç sahiplerinin duyarsızlığından yakındı.

Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde olduğu gibi Gazipaşa’nın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yaşar Yediemin Otoparkı’nda bulunan  motosikletler ve araçlar kaderine terk edildi. Alınmayan motosiklet ve otomobillerin yeddiemin kiralarının her gün arttığını kaydeden Yaşar Yediemin Otoparkı’nın sahibi Yaşar ve Emre Değirmenci, araçların bandrol borçlarının da katlandığını ve otoparktan çıkarma bedelinin servete mal olduğunu ifade etti.  Yaşar Yediemin Otoparkı’na icradan yakalanan, maliyeye borcu olan ve trafik kazasına karışan otomobil, motosiklet ve kamyonetler çekilmeye devam ediyor. Buraya çekilen araçlar, belli bir süre sonra icra yoluyla satılıyor ya da kişiye bağlı olarak icraya çıkmadan bekliyor. Otoparkta şu anda yaklaşık 600 motosiklet ve 300 otomobil ile kamyonet bulunuyor. Yediemin Otoparkı’na çekilen motosikletler için günlük 6 TL, otomobiller için 14 TL, kamyonetler için 20 TL, TIR için ise günlük 28 TL kira ücreti yazılıyor.

Otoparka çekilen ve sahibi tarafından geri alınmayan araçların borcunun her gün katlandığını kaydeden Yaşar Yediemin Otopark, sahibine Yaşar ve Emre Değirmenci, araçlara yılda 2 defa bandrol borcunun da eklendiğini ve otoparktan çıkarma bedelinin neredeyse servete mal olduğunu ifade etti. Otopark sahibi Yaşar ve Emre Değirmenci, “Özellikle motosikletler burada yıllarca kalıyor, sonra mecburiyetten avukat icra gönderiyor. Normalde motosiklet bağlandığında 1 gün sonra gelse vatandaş 100 TL verip çıkarabilir. Burası resmi otopark, UKOME’nin bize verdiği bir para var. Araç 2,3 sene kalıyor. 100 TL otopark ücreti çıkıyor 10 bin liraya. Vatandaşlar mağdur oluyor ve araçlar burada kaldıkça bandrolü de binmeye devam ediyor üzerine. Buradaki araçlar dururken vatandaşın üzerine bandrol binmeye devam ediyor. Bir arabanın yapacağı 800 lira, 450-500 lira bandrolü var, yılda 2 seferden bin lira yapar. Zaten bu araba 5 sene kaldığı zaman 5 bin lira ediyor bandrol borcu 5 bin lira da otopark ücreti biniyor 10 bin lira. Arabası kül oluyor, 10 bin liralık borcu kadar da buraya borcu oluyor. O durum çok kötü. Burada yaklaşık 600 adet motor ve 300 araç var. Sahipleri bir an evvel gelip araçlarını alsınlar” ifadeleri ile otoparkta aracı bulunan vatandaşlara, en kısa sürede motosiklet ve otomobillerini almaları yönünde çağrıda bulundu.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.