DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2032946-2,30%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
OTELLERE KORONA SERTİFİKASI VERİLECEK

OTELLERE KORONA SERTİFİKASI VERİLECEK

ABONE OL
12:54 - 25 Nisan 2020 12:54
OTELLERE KORONA SERTİFİKASI VERİLECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İspanya, Türkiye, Yunanistan, Tayland ve Tunus’ta sertifikayı kimin vereceği, standartları belirleyen kurulun kimlerden oluşması gerektiği tartışılırken, Çin’de uygulama başladı bile. Belgenin uluslararası nitelikte olması istenirken ‘Sağlık pasaportu’ gündeme geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy “İlk biz geliştirdik, dünya örnek alacak” dese de gerçekte ilk kez Accor Zinciri’nin geliştirdiği “Free korona sertifikası’ tartışılıyor.

İspanya’da otelci birliklerinin tesislere ücretsiz vereceği bildirilen sertifika için Türkiye’de içinde sektörün olmadığı kurul oluşturuldu, Tunus standartlara ilgili taraflarla belirleyecek, tur operatörleri sertifika uluslararası olmalı diyor.

Benzer tartışmalar Yunanistan ve Tunus’ta da yaşanıyor.

Türkiye’de Bakan Ersoy mayıs sonuna kadar sertifikaların alınması gerektiğini söylemişti.

Çin’de uygulama başladı bile.

İspanya: Otelci dernekleri ücretsiz verecek

İspanya’da geçen hafta gündeme gelen konu hem otelciler arasında hem de kamu yönetimi nezdinde tartışılıyor.

Böyle bir belgenin olması gerektiği konusunda herkes hem fikir. Tartışılan sertifikayı almak için hangi koşulların olması gerektiği ve sertifikayı kimin vereceği. Otelci dernekleri sertifikayı ücretsiz olarak otellere kendilerinin vereceğini açıkladı.

Konuyla ilgili çalışmalara başlayan Madrid Otelciler Derneği (AEHM) ve Katalonya Turizm Ajansı yetkilileri güvenlik sertifikalarının turist güvenini sağlamak etkili bir mekanizma olabileceğini, ancak böyle bir belge için herhangi bir algoritma bulunmadığını dolayısıyla standartların oluşturulmasında sorunlar yaşanabileceğini söyledi.

İspanya’da otellerini sağlık çalışanlarına ilk açan Room Mate Grubu sertifika ile ilgili hazırlanacak protokolü, bünyesindeki 28 otelde uygulamaya koyacağını duyurdu.

Yunanistan: Sağlık pasaportu

Yunanistan’da koronovirüs salgını ile gündeme gelen hijyen konusu ile ilgili olarak böyle bir sertifikanın yanı sıra müşterilerden de ‘Sağlık pasaportu’ istenebileceği belirtiliyor.

Bu arada İspanya’daki Room Mate Hotels hazırlanacak sertifika ile ilgili

Tunus: Sağlık Protokolü

Tunus koronavirüs salgını ile gündeme gelen ‘Free Corona Sertifikası’nın farklı bir biçimi olan “Turizmin Sağlık Güvenliği Protokolü” geliştiriyor.

Protokol, Tunus Ulusal Turizm Ofisi Tunus Turizm Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü Seyahat Acenteleri Federasyonu, havayolları şirketleri, otelci birlikleri ve tur operatörleri ile ortaklaşa hazırlanacak.

Tayland Sertifikayı sektöre tanıtıyor

Tayland Turizm Otoritesi (TAT), kamu ve özel sektör ortakları işbirliği ile güvenlik ve sağlık sertifikası projesi üzerinde çalışıldığını açıkladı.
TAT’tan yapılan açıklamada “İnanılmaz Tayland” adlı bir sertifika projesinin Halk Sağlığı Bakanlığı, Turizm ve Spor Bakanlığı, Tayland Kongre ve Sergi Bürosu, Tayland Ticaret Konseyi, Thai Resorts Federasyonu ve Yurtiçi Turizm ve Etkinlik Organizasyonları işbirliği ile hazırlandığı belirtiliyor.

İlk getiren Accor

Sertifikasyonunu ilk gündeme getiren Fransız otel zinciri Accor bunu Almanya merkezli Bureau Veritas ile oluşturduğunu açıklamıştı. Accor Avrupa Genel Müdürü Franck Gervais konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

“Konaklama ve restoran sektörlerinde sağlık ve hijyen standartlara uygunluğu belgeleyen bir sertifika hazırlanması konusunda sertifikasyon uzmanı Bureau Veritas ile ortak bir sistem kurduk. Accor, sertifikasyon şemasının müşterilere ve çalışanlara, koronavirüs kısıtlamaları kaldırıldıkça ve işletmeler yeniden açıldıkça uygun standartların ve temizlik protokollerinin karşılandığından emin olmalarına yardımcı olacak. Doktorlar ve epidemiyologlarla ortaklaşa gerçekleştirilen sertifikanın standartlarını doğrulamak için Fransız turizm, sağlık ve çalışma bakanlıkları ve Fransız turizm derneği Alliance France Tourisme ile paylaşacağız.”

Bakan Ersoy ne demişti:

Türkiye’de konu kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un 18 Nisan cumartesi günü NTV’de katıldığı canlı yayında gündeme geldi.

Bakan Ersoy, canlı yayında koronasız alanları sertifake eden uluslararası bir sistemi kendilerinin geliştirdiklerini, muhtemelen de dünyaya örnek olacak bir sistem olacağını savunarak şöyle demişti:

“Biz yeni bir projeyi hayata geçirmeye başladık: Sertifikasyon, yani koronasız alanları sertifika eden bir sistem. Bu hafta ilk toplantısını da yaptık ve bir komisyon oluşturduk. Öncelikli olarak bir sertifikasyon sistemi geliştireceğiz, bu uluslararası kabul gören bir sertifikasyon sistemi olacak.  Mayıs’ın ilk haftası bu sertifikasyon sistemini sonuçlandırmayı hedefliyoruz ve Mayıs’ın sonuna kadar da aşamalı bir şekilde turistlik tesislerin bu sertifikayı almasını sağlayacağız.”

Sertifikaların Uluslararası Geçerliliği Olmalı.

Bu arada FTI Group Türkiye Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilecek sertifikaların Uluslararası Geçerliliği Olması gerektiğini söyledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.