DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20453930,79%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘OTELLERİN YÜZDE 50’Sİ AÇILACAK’

‘OTELLERİN YÜZDE 50’Sİ AÇILACAK’

ABONE OL
11:07 - 8 Ağustos 2020 11:07
‘OTELLERİN YÜZDE 50’Sİ AÇILACAK’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, daha önce bu yıl tesisini açmayacağını söyleyen birçok otelin yeniden faaliyete geçtiğini belirterek “Türkiye’de açık olan yatak kapasitesi hızla artmaya başladı. Bu yıl otellerin yarısını açmak başarılı bir hedefti” dedi.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Türk-Alman Üniversitesi’ni ziyaret eden Ersoy, turizm gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy, bu ay, bu sene açmama kararı alan birçok otelin yeniden faaliyete geçtiğini belirterek “Türkiye’de açık olan yatak kapasitesi hızla artmaya başladı. İnşallah çok olumsuz başlayan bir turizm sezonunu çok daha olumlu bir şekilde kapatacağız. En başından beri de söylemiştim, bu yıl otellerin yarısını açmak başarılı bir hedefti. İnşallah bu son gelişmelerle birlikte, o hedefe bu yıl ulaşacağız diye düşünüyorum’’ dedi.

Türkiye’nin ‘güvenli turizm’ için başlattığı sertifikasyonda 132 olan kriterin 156’ya yükseldiğini söyleyen Mehmet Ersoy, sertifika programının Avrupa’da da kabul görmüş firmalar tarafından yapıldığını belirterek ‘’Program çok etkili bir şekilde çalışmaya başladı. Bu sayede uygulamayı Avrupa ülkeleri de gördü ve yavaş yavaş Avrupa’yla olan turizm trafiği de açıldı” dedi.

Ersoy, başlatılan sertifika sisteminin, salgın bittikten sonra koronavirüsle ilgili kısımlarının ayıklanarak devam edeceğini bittikten sonra da uygulanmaya devam edileceğini söyledi.

Bakan Ersoy, Almanya’dan gelebilecek turist sayısı konusunda da Türkiye’nin Almanya’da 8-9 milyon ziyaretçi sayısına ulaşabileceğini savunarak, “Türkiye daha önce 5 milyon Alman ziyaretçi sayısına ulaştı. Biz bu rakamı çok rahat 8-9 milyona getirebiliriz. Bu bağlamda da üniversite bizim için önemli’’ diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.