DOLAR 32,3311 -0.15%
EURO 34,8638 0.08%
ALTIN 2.393,39-0,13
BITCOIN 20257675,65%
Antalya
21°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Özcan: “Turizm sektörü can çekişiyor”

Özcan: “Turizm sektörü can çekişiyor”

ABONE OL
14:44 - 21 Kasım 2023 14:44
Özcan: “Turizm sektörü can çekişiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Kent Konseyi, turizm emekçilerini ön planda tutarak kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Başkan Nurhan Özcan önderliğinde gerçekleşen toplantıya sektörün önde gelen temsilcileri katıldı. Aralarında HOTED Onursal Başkanı Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Ergül Demiral, Gastronomi Yıldızları Derneği Başkanı Hidayet Kızıları, Anadolu Teknik Yöneticileri ve Çalışanları Derneği Başkanı İlhami Yalçınkaya, HOTED Başkanı Sevgi Topuzel, Akdeniz Yiyecek ve İçecek Yöneticileri Derneği Başkanı Mustafa Gencer gibi isimlerin yer aldığı toplantıda, turizmin geleceğine dair önemli konular ele alındı.

Nurhan Özcan, “Turizm emekçi temsilcileri 2023 yılını bir şekilde geçirse de Alanya’yı 2024 yılında ciddi bir personel krizi beklemektedir. Turizm sezonları değerlendirilirken genellikle turist ve tesis olarak değerlendirilmeler yapılmaktadır. Lakin turizmin bel kemiğini turizm çalışanları, emekçileri oluşturmaktadır. Personel Alanya’dan kaçıyor. Kalifiye personeli bırakın, deneyimsiz personel bile artık zor bulunuyor. Personelin kalacağı lojmanlar derhal yeniden iyileştirilmesine, kapasiteleri artırılmalı, 2024 sezonuna hazır hale getirilmelidir. Lojmanı olmayan tesisler ise kira desteği gibi önlemler almalıdır. Sezonda personel bulmakta zorlanmayacaksak çalışan dostu bir turizm politikası izlemeliyiz” dedi.

Toplantıda ortaya çıkan bir diğer önemli başlık olan “Alanya’ya Fuar Alanı İhtiyacı” kapsamlı bir tartışma ve değerlendirme sürecine tabi tutuldu. Turizm sektörünü desteklemek ve bölgeye olan ilgiyi daha da artırmak amacıyla fuar alanı oluşturulması, konsey üyeleri tarafından stratejik bir adım olarak değerlendirildi.

Fuar alanı konusu, Alanya’nın turizmdeki rekabet gücünü artırma, sezonun daha uzun olmasını sağlama, yeni iş fırsatları yaratma ve bölgeye daha fazla ziyaretçi çekme hedefiyle ele alındı. Turizmdeki çeşitliliği vurgulayarak Alanya’nın potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için planlanan fuar alanı, aynı zamanda yerel işletmeler ve turistik tesisler arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.