DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21625030,26%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Özçelik: “Alanya Belediyesi’ni perişan halde BULDUK”

Özçelik: “Alanya Belediyesi’ni perişan halde BULDUK”

ABONE OL
18:36 - 7 Mayıs 2024 18:36
Özçelik: “Alanya Belediyesi’ni perişan halde BULDUK”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Özçelik, “Önümüzdeki hafta itibariyle her şeyiyle tamamlanmış bir Alanya Belediyesi yönetimini göreceğiz” dedi.

Alanya Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “1 Nisan’dan bugüne kadar geçen süre benim ve ekibimin öğrenme süreci. Öğrenme süreciyle birlikte bir takım çalışmalarımız var. Belediyede neler yapılabilir? Bizim yönetim anlayışımıza göre idareyi nasıl şekillendirebiliriz? Nerelerde hangi arkadaşlarımızı görevlendirebiliriz? Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Önümüzdeki hafta itibariyle her şeyiyle tamamlanmış bir Alanya Belediyesi yönetimini göreceğiz. Başladığımız günden bugüne kadar olan hızımızı biraz daha arttırıp, bir an önce rehabilitasyon yani bize göre iyileştirme dönemine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. Oba ve Mahmutlar mahallelerindeki satışı yapılacak arazilerle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “2024 bütçesi önceki belediye başkanlığı döneminde planlanmış ve bütçelenmiş. 4.6 milyar TL bütçe planlanmış. Bütçenin olağan gelir öngörüsü 2.6 milyar TL. Yani bu 4.6 milyar TL’nin 2 milyar lirası arsa satışından elde edilecek şekilde planlanmış ve kayıtlara geçmiş. Devlette devamlılık esastır diyoruz. Geçmişin bütçesini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu bütçeyi yeni belediye başkanı ve meclisi olarak masamızın üzerinde bulduk” dedi.

Belediyenin araçlarının önceki dönemde para olmadığı için tamir bile ettirilemediğini belirten Başkan Özçelik, “Neden satıyoruz? İhtiyaç var ki, onun için satıyoruz. Temizlik İşleri’nde 47 aracımız var. Bunun 16 tanesi belediyemizin kasasında para olmadığı için tamir ettirilip hizmete devam ettirilememiş. Burada siyaset yapmıyorum. Hepsi resmi kayıtlı. Bu araçlar olmayınca 30 araçla, 47 araçlık temizlik hizmeti verilmeye çalışılıyor. Parça parası verip araçları tamir ettirememişiz. Biz geldiğimizden beri 9 tanesinin tamiri tamamlandı ve hizmete girdi. 6 tanesi hafta sonuna kadar hizmete girecek. Yine 6 tanesi için de bakım ve onarım yapılacak. Öncesinde sanayiden parça alamıyorduk. İnsanlar, Alanya Belediyesi’nden parça parası alamadığı için tamir hizmeti vermiyor. Fen İşleri’nde 12 tane aracımız Antalya’da. Koca koca kepçelerimiz parası ödenmediği için bir kısmının tamiri bitmiş alamamışız, bir kısmını ise daha adamlar başlamamış bile. Biz bunlardan bitenlerin 3 tanesini aldık, 2 tanesi hafta sonu geliyor. 7 tanesinin de tamir ve bakım çalışmaları başladı. Sanıyorum bu ay içerisinde bunları da alacağız” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.