DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.324,930,24
BITCOIN 22931261,89%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ŞOK İDDİA! SİPAHİOĞLU İSTİFA MI ETTİ?

ŞOK İDDİA! SİPAHİOĞLU İSTİFA MI ETTİ?

ABONE OL
08:46 - 18 Şubat 2021 08:46
ŞOK İDDİA! SİPAHİOĞLU İSTİFA MI ETTİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin ‘Kurucu Alanya İlçe Başkanı’ olarak 26 Aralık 2020 tarihinde avukat Ahmet Çakan atanmıştı. DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan imzasıyla Alanya’ya gönderilen yetki belgesi ile Alanya’nın genç avukatlarından Ahmet Çakan ‘Kurucu Alanya İlçe Başkanı’ olarak atanırken, yetki belgesinde, “Alanya İlçe Yönetim Kurulu hususunda çalışma yaparak isim listeleri hazırlamak ve genel merkezin onayına sunmak üzere kurucu ilçe başkanı olarak Ahmet Çakan görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Öte yandan Büyük Alanya’nın edindiği bilgilere göre; Alanya Belediye Meclisi’nin eski üyelerinden MHP’li Celal Taşkın’ın İlçe Başkanı olmak için girişimde bulunduğu, ancak yapılan uzun görüşmelerden netice alınamadığı, bir ara turizmci Mehmet Dahaoğlu ile de görüşüldüğü ancak son aşamada Avukat Ahmet Çakan’da karar kılındığı öğrenildi. Alanya’da Damlataş Güzelyalı Caddesi üzerinde yaklaşık 30 yıldır Riviera Otel’i işleten ünlü turizmci Hasan Tahsin Sipahioğlu’nun oğlu Tevfik Sipahioğlu’nun da DEVA Partisi’nin Alanya yönetimine girdiği ortaya çıkmıştı.

Ancak genç kuşak turizmci Sipahioğlu’nun, aile meclisi kararıyla ana kademe yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiği, sadece normal üye olarak DEVA Partisi’nde siyaset yapmayı sürdüreceği iddia edildi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Ak Parti’den ayrılan ve DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan’ın Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylemlerinin, bir dönem Ak Parti’den Alanya Belediye Başkanı olan avukat Hasan Sipahioğlu’nda rahatsızlık yarattığı, önümüzdeki dönem Ak Parti’den Antalya Milletvekili Adayı olmayı planladığı ileri sürülen Sipahioğlu’nun bu rahatsızlığını kuzeni Hasan Tahsin Sipahioğlu’na ilettiği, baba Sipahioğlu’nun da oğlu Tevfik Sipahioğlu’ndan DEVA Partisi İlçe Teşkilatı yönetiminden ayrılmasını istediği belirtildi.

İddiaya göre ana kademe yönetimden ayrılmasına rağmen DEVA Partisi üyeliği devam eden Tevfik Sipahioğlu’nun, Ak Parti’ye yönelik paylaşımlar yapmayı sürdürmesi, twitter hesabında halen DEVA Partisi ibaresini bırakması ise dikkatlerden kaçmadı. Genç kuşak siyasetçi Tevfik Sipahioğlu son paylaşımında, “Spor Toto Teşkilatı (devlet kurumu) 300 milyon TL karşılığında Süper Lig isim sponsoru olacak. Pandemi sürecinde esnaf yerine futbol kulüplerini kurtaranlara sevgiler saygılar. Allah sizi davul etsin!” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.