DOLAR 32,3372 0.21%
EURO 35,1388 0.01%
ALTIN 2.294,250,75
BITCOIN 22872210,83%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TEKNE ENKAZINA VİNÇLİ ÇÖZÜM

TEKNE ENKAZINA VİNÇLİ ÇÖZÜM

ABONE OL
14:49 - 5 Kasım 2020 14:49
TEKNE ENKAZINA VİNÇLİ ÇÖZÜM
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER – YASEMİN KAYA

Alanya’da önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen tekne kazası sonrası Alanya Belediyesi ekipleri önce denizde kurtarma çalışmalarına destek verdi, ardından da enkaz için temizleme çalışması gerçekleştirdi. Tarihi Alanya yarımadasına ait Cilvarda Burnu’nda dün sabah saat 10.45 dolaylarında şiddetli yağış ve fırtınanın etkisiyle bir turistik tekne alabora oldu. Kazaya ilk müdahaleyi Alanya Belediyesi’ne bağlı ekipler gerçekleştirdi. Alanya Belediyesi Deniz ekibi öncelik olarak denizde yüzen 5 mürettebat ve 33 yolcunun denizden çıkarılarak sağlıklı bir şekilde karaya ulaşmasında Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı’na bağlı ekiplere destek verdi.

Dalış ve kurtarma ekibinin bölgedeki çalışmasının sona ermesinin ardından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı deniz ekibi temizlik çalışmasına başladı. Deniz Temizleme Ekibi, Fosforlu Mağara olarak bilinen bölgede teknenin deniz yüzeyinde meydana getirdiği kirlilik çalışmaları için tam kadro görev yaptı. Çalışmalar neticesinde teknenin deniz yüzeyinde bulunan kırılmış parçaları, tekneye ait eşya ve ekipmanlar deniz yüzeyinden temizlendi. Bugün de kıyıya vuran parçalar için temizlik çalışması yapılarak denizin temizlenmesi sağlandı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaşanan talihsiz olayın herkesi derinden sarstığını belirterek, gezi teknesinin ve yolcuların başına gelen bu kaza için üzgün olduklarını belirtti. Başkan Yücel, kaza noktasına Alanya Belediyesi olarak ilgili ekiplerce ivedilikle ulaşıp, gerekli desteği sağladıklarını söyledi. Öte yandan tekneden kalan büyük parçaların bugün halen denizin yüzeyinde olduğu gözlendi. Büyük Alanya’nın görüntü ve fotoğrafları ulaştırdığı Alanya Belediyesi yetkilileri, büyük parçaları yüzeyden alacak bir araçlarının olmadığını, konuyu bildirdikleri Sahil Güvenlik’in vinçli bir tekneyle olay yerine giderek büyük parçaları almak için çalışma başlattığını söyledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.