DOLAR 32,4628 -0.1%
EURO 34,7852 -0.6%
ALTIN 2.440,820,21
BITCOIN 2076241-1,16%
Antalya
24°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TURİZMİN KİLİDİNİ BU YIL BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇACAK

TURİZMİN KİLİDİNİ BU YIL BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇACAK

ABONE OL
12:57 - 20 Mayıs 2020 12:57
TURİZMİN KİLİDİNİ BU YIL BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Almanya’da bu yıl yaz tatiline izin verilip verilmemesi tartışması tüm hızıyla sürüyor. Bu konuda Alman Bild gazetesinde Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu fotoğrafıyla manşette yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a göre, bu yaz yurtdışında tatile izin verilecek. En popüler AB tatil ülkelerinden on ülkeye yönelik küresel seyahat uyarısı 15 Haziran’da geri çekilecekti. Ancak, şu ana kadar planlara dahil edilmeyen ve AB üyesi olmayan Türkiye, sonuçta Almanlar için üçüncü en popüler seyahat noktası. Federal Dışişleri Bakanı Heiko Maas Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonla görüştü. Türk turizm sektörünün umudu haline gelen Bakan Çavuşoğlu, Almanya ile Türkiye arasında ikili bir seyahat anlaşması için çaba harcıyor. Karantina düzenlemelerinin karşılıklı iptali de öngörülüyor.

Türkiye uzmanı Bentour CEO’su Deniz Uğur, BILD’e verdiği demeçte, “Yaz tatili sadece AB ülkelerinde mümkün olsaydı, Türkiye ile anlaşılamazdı. Turizm sektörü hazırlanıyor, diğer ülkelerde olduğu gibi kapsamlı bir güvenlik konsepti de var. Bu güvenlik konsepti uçak, havaalanı, transfer ve otel konaklamalarında toplam 244 puandan oluşmaktadır. Diğer şeylerin yanı sıra, mevcut plan Türkiye’ye girerken tüm turistlerin ateşinin ölçülmesini sağlıyor. Tüm otellerin en fazla yüzde 60 kapasite çalışmasına izin verilmektedir. Tatilcilerin veya çalışanların ateşi olup olmadığını belirlemek için otel girişlerine termal görüntüleme kameraları da yerleştirilecektir. Gelen bagajlar dezenfekte edilir. Havuzlarda emniyetli şezlonglar ve havlular paketli olarak teslim edilir. Plajlarda, tatilcilerin girmeden önce kayıt yaptırması gerekir. Restoranlarda en fazla 500 konuğa izin verilir ve yemek masada servis edilir. Tüm diskolar ve barlar tamamen kapalı kalır. Konuklar ayrıldıktan sonra odalar 24 saat boş kalmalıdır” dedi.

“Kıyılardaki devasa Türk otelleri kesinlikle herkesin hoşlanacağı bir konsept değil. Ancak korona zamanlarında büyük bir avantajları var: mesafe kurallarına uymak için son derece geniş bir alan sunuyorlar. ” diyen sektör lideri TUI’nin Hannover’deki genel merkez yetkilisi, bu yıl hala yaz aylarında da olsa Türk turizminin olacağını varsayıyor. Türk hükümetinin sertifikasyon programı mevcut ve hükümet “yeşil ışık” yaktıktan sonra başlayabilir.

Alman seyahat sektörü Maas ile Çavuşoğlu’nun anlaşacağı umudunu koruyor. Alman Seyahat Derneği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig: “İkili görüşmelerin yapıldığı için çok mutluyuz ve Almanlar yaz tatillerini Türk plajlarında geçirebilirlerse çok memnun oluruz.”diyor.
Mass ile Çavuşoğlu arasındaki konuşmada henüz somut bir karar alınmadı. Ama, birkaç gün içinde turizm konusunda tekrar görüş alışverişinde bulunmaya karar verdiler.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.