DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2260128-0,77%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TÜRKİYE KIRBIYIK’IN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMU KONUŞUYOR

TÜRKİYE KIRBIYIK’IN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMU KONUŞUYOR

ABONE OL
08:43 - 25 Ekim 2020 08:43
TÜRKİYE KIRBIYIK’IN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMU KONUŞUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bakanlık tarafından kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş alkollü içki üreten firmalar arasında ifşa edilen Kırbıyık şirketinden Şahin Kırbıyık, bir TV kanalında sahte ve kaçak içkilerin üretilmesinin engellenmesi için canlı yayında açıklamalar yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgileri 12 Haziran 2020 günü yayımladı. Bu listede sahte içki bölümünde ilk sırada Kırbıyık İçecek şirketinin ürünleri yer aldı. 24 ayrı denetimde 6 ayrı ürün ifşa edildi. Daha bunun üzerinden birkaç ay geçmişti ki bir televizyon kanalına Ekim ayının ortalarında çıkan Şahin (Harun) Kırbıyık, sahte içkilerin üretilmesinin engellenmesine dair açıklamalarda bulundu.

Bakanlık tarafından ifşa edilen, ürünleri toplatılan, üretim ve dağıtım izinleri iptal edilen Kırbıyık grubunun adına canlı yayında konuşan Şahin Kırbıyık, alkollü içkilerde sahte ve kaçak üretimle, kaçakçılarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlattı. Son günlerde sahte alkollü içki kullanımı nedeniyle yaşanan ölüm vakalarının artması sonrası gerçekleştirilen canlı yayında konuşan Kırbıyık, “Devletimiz terörle nasıl mücadele edip engelliyorsa sahte içki ile de aynı şekilde mücadele etmelidir” dedi.

Şahin Kırbıyık, insan sağlığına zararlı olan sanayi tipi etil alkol ile içki yaptığına dair haberleri yalanlamış ancak tüm üretim ve dağıtım izinleri ile etil alkol tesisi kurma uygunluk belgesi; ürünlerinde TBA (tersiyer bütil alkol) içeren sanayi tipi etil alkol kullanmak ve hacmen alkol yönünden uygun olmayan ürün üretmek nedeniyle iptal edilmişti. Kırbıyık ardından da bakanlığın ifşa listesinde yer almaktan kurtulamamıştı. Tarımsal kökenli olmadığı ve insan sağlığına zararlı olduğu için bu tip bir etil alkolü; alkollü içki-içecek yapımında kullanmak yasak. Buna rağmen bu ürünle yapılan içkiler market raflarında, turizm belgeli 5 yıldızlı otellerde, barlarda yerini alıp satışa sunulmuş, ardından da toplatılmıştı.

TÜRK GIDA SEKTÖRÜNDEN ÜLKENİN ÖNDE GELEN İŞ ADAMLARI, SANAT, SİYASET VE BİLİM VE AKADEMİ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİ 2. ULUSLARARASI GIDA KALİTE ZİRVESİNDE BİR ARAYA GELDİ. (İHA/ANTALYA-İHA)
Türk gıda sektöründen ülkenin önde gelen iş adamları, sanat, siyaset ve bilim ve akademi dünyasının temsilcileri 2. Uluslararası Gıda Kalite Zirvesinde bir araya geldi.

Koronavirüs mücadelesi için dezenfektan üretimi için devlete 14 Mart 2020 Tıp Bayramı’nda 100 bin litre etil alkol bağışlayacaklarını duyuran alkollü içki üreticisi firmanın; insan sağlığına zararlı sanayi tipi etil alkol kullandığı tespit edilip tüm belgelerinin Şubat 2020’de bakanlıkça iptal edildiği, 10 Mart 2020 günü ise “çok ivedi” başlıklı yazıyla bahse konu ürünlerinin toplatılmasına karar verildiği tespit edilmişti. Bakanlığın Kırbıyık grubunu ifşa etmesinin ardından gerçekleşen bu canlı yayında Kırbıyık’ın sahte içki üretenlerle mücadele edilmesini istediği sözler arşivlerde yerini aldı.

Kaynak: akdenizmanset.com.tr

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.