DOLAR 32,5440 0.08%
EURO 34,8732 0.59%
ALTIN 2.431,62-0,04
BITCOIN 21634650,05%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘15 Temmuz tek bir partinin başarısı gibi gösterilmemeli’

‘15 Temmuz tek bir partinin başarısı gibi gösterilmemeli’

ABONE OL
13:38 - 15 Temmuz 2021 13:38
‘15 Temmuz tek bir partinin başarısı gibi gösterilmemeli’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

SP İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Kurban Bayramı’nın başta Türk milleti olmak üzere tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesini diledi. Sarıca,” Gönül isterdi ki milletimiz bayrama müjdeli haberlerle girsin. Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilecek imkanlara kavuşsun. Maalesef üzüntüyle ifade ediyoruz ki, bu bayramda da insanımızın yüzünü güldürecek evlerdeki neşeyi yeniden kazandıracak güzel haberlerle girmek mümkün olmadı” dedi.
“15 TEMMUZ TOPYEKÛN BİR MİLLETİN DİRENİŞİ”

15 Temmuz darbe girişimine kararlılık ve azimle karşı koyan millete şükranlarını sunan Sarıca, “15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5’inci yıl dönümünde darbeye teşebbüs eden, cunta hareketinin içinde yer alan, milletine kurşun sıkan kim varsa en ağır şekilde hesap sorulmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalı. Ancak kurunun yanında yaş, suçlunun yanında masumun canı da asla yanmamalı. Şu 5 yıllık süreçte çok can yandı. Bunlar da artık bir an evvel telafi edilmeli. 15 Temmuz ve sonrası sürecin yaraları hızla sarılmalı. Ayrıca 15 Temmuz, topyekûn bir milletin direnişi. Tek bir partinin başarısıymış gibi göstermeye yönelik çaba ve söylemlerden de artık vazgeçilmeli.

“15 TEMMUZ’DAN DERS ÇIKARTILMALI”

“Adaletten uzaklaşmanın, “ya bizden taraf olursun ya da bedelini ödersin” anlayışının, günü birlik çıkarlar için devletin tüm ayarlarını bozmanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu 15 Temmuz’da yaşadık. İktidara gelmek ve gelebilmek için kurulan yanlış ittifakların devam edebilmesi uğruna kurulan ilişkilerin ülkemize ne kadar pahalıya mal olduğunu da 15 Temmuz’da yaşadık. Suçlu masum ayırt etmeden kendisi ne en ufak itirazda bulunan herkesi peşinen hain suçlu ilan etmenin atamalarda ehliyet ve liyakat yerine siyasal sadakat gözetmenin hangi sonuçlara sebep olabileceğini 15 Temmuz’da gördük. Bunca tecrübe ortadayken, 15 Temmuz öncesinin yanlışlıklarının 15 Temmuz’dan sonraki süreçte de devam ettiriliyor olmasının, gelecekte milletimize ve ülkemize çok daha ağır bedeller ödeteceği unutulmamalı” diye konuştu.

“BİR TEK BİZ TERTEMİZİZ ANLAYIŞINA SON VERİN”

15 Temmuz’dan bugüne 10 binlerce insan hakkında soruşturma başlatıldığını, binlerce insanın gözaltına alınıp tutuklandığını vurgulayan Sarıca, “Yüzlerce okul kapatıldı. 150 bin civarında insanın da işine son verildi. Bu süreçte görüldü ki adaletsizliğin borsaları kuruldu. 15 Temmuz’un siyasi ayağı araştırılsın önergesi AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi. FETÖ’nün siyasi ayağı deşifre edilmiş olsaydı mecliste bulunan en az yüzde 60 vekilin FETÖ ile irtibatı ortaya çıkacaktı ve bu durumda meclisin aritmetiği değişerek hükumetin düşmesi söz konusu olacaktı. Bütün bu gelişmeler sonucunda mağduriyetlerin giderilmeye çalışılması pek tabi. Bu insanlar bu ülkenin vatandaşları. Onlarca kişi bu süreçte intihar etti. Yine onlarcası cezaevinde hayatını kaybetti çorunu çocuğunu görmeden. Hiçbir suçu olmayan askeri öğrenciler de yıllardır cezaevinde bulunuyor. Hayatını kaybettikten sonra göreve iade edilenler oldu. Yıllarca hapiste yattıktan sonra pardon denilenler de oldu. Hala beraat ettiği halde görevine dönemeyen binlerce insan var. Bu duruma bir son verilme zamanı geldi. Herkes suçlu herkes hain bir tek biz tertemiziz anlayışının son bulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.