DOLAR 32,2581 0%
EURO 34,7187 -0.01%
ALTIN 2.404,420,18
BITCOIN 2006268-2,43%
Antalya
21°

AZ BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
30 yıldır bitirilemeyen limanda çalışmalar başladı

30 yıldır bitirilemeyen limanda çalışmalar başladı

ABONE OL
10:47 - 29 Haziran 2022 10:47
30 yıldır bitirilemeyen limanda çalışmalar başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Geçtiğimiz günlerde Büyük Alanya’nın gündeme getirdiği atıl vaziyetteki Gazipaşa Yat Limanı’nda Aydoğan A.Ş. tarafından çalışma başlatıldı.

Gazipaşa’da 30 yıldır bitirilemeyen yat limanı gündemdeki yerini koruyor. Aradan geçen uzun yıllara rağmen yat limanının hizmete açılmaması vatandaşların tepkilere neden oluyor. Haberleri ile Gazipaşa’nın sorunları parmak basan Gazeteci Hasan Kaya’nın yaklaşık 3 hafta önce yat limanı ile ilgili yaptığı haber ses getirdi. Yaklaşık 3 hafta önce Gazipaşa Gazetesi’nde ve Büyük Alanya Haber sitesinde ‘Aydoğan Gazipaşa’nın Geleceği İle Oynuyor’ başlıklı haberimizin ardından yat limanı ihalesini alan Aydoğan A.Ş. tarafından çalışma başlatıldı.

TEMELİ 1992 YILINDA ATILDI

Gazipaşa’da yaz aylarının gelmesi ile birlikte atıl durumda olan yat limanının ilçeye faydasından çok zararı olduğunu belirten vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Gazipaşa’da 1992 yılında temeli atılan ve 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın Gazipaşa’ya hediyesi olarak nitelendirilen yat limanı, 30 yıldır bitirilemedi. Yıllardır hizmete açılmayan yat limanının bir an önce açılması için yetkililerin harekete geçmesini bekleyen vatandaşlar, yat limanının artık sarhoşların ve kadın satıcılarının mekânı olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlar, Gazipaşa’da yıllardır atıl vaziyette bekleyen yat limanının inşaat ihalesini Alanya Belediye Meclis Üyesi MHP’li Kerim Aydoğan’ın sahibi olduğu Aydoğan A.Ş şirketi kazanmıştı. Yer tesliminden sonra Aydoğan A.Ş, Gazipaşa Yat Limanı inşaat çalışmasına başladı. Bir kaç yıl içinde limanın kaba inşaatının yüzde 75 kısmı tamamlandı ve ardından çalışmalar sona erdi. Gazipaşa Yat Limanı’nın tamamlanması halinde bölge modern bir tesise sahip olacaktı ancak işadamı Kerim Aydoğan inşaatı bir türlü tamamlayamadı.

GAZİPAŞA YAT LİMANI’NDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Vatandaşlar, “Gazipaşa’nın geleceği ve kaderi ile oynamıştır” diyerek inşaatı tamamlamayan Kerim Aydoğan’a tepkilerini dile getirmişlerdi. Haberimizin ardından Aydoğan A.Ş. yat limanında çalışma başlattı. İlk olarak kaba inşaatı biten tesislerinin çevresinde temizlik yapan şirket elemanları daha sonra dalga kıranın önüne kamyonlarla taş döktüler. Şirketin yat limanında ne kadar ve nasıl bir çalışma yapacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. 30 yıldır tamamlanamayan yat limanında çalışma başlaması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Vatandaşlar, yat limanının biran önce tamamlanmasını bekliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.