DOLAR 32,4577 -0.01%
EURO 34,8676 -0.01%
ALTIN 2.432,22-0,09
BITCOIN 20705420,84%
Antalya
24°

AÇIK

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’daki kahreden ölümde ihmal iddiaları artıyor!

Gazipaşa’daki kahreden ölümde ihmal iddiaları artıyor!

ABONE OL
14:54 - 10 Aralık 2021 14:54
Gazipaşa’daki kahreden ölümde ihmal iddiaları artıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA/ GAZİPAŞA 

Gazipaşa’da geçen hafta göçük altında kalan işçinin ölümüyle ilgili bir iddia da acılı abi Davut Utku’dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde Büyük Alanya’da yayımlanan haberde Gazipaşa’da maden ocağında göçük altında kalarak hayatını kaybeden 38 yaşındaki işçi Abdullah Utku’nun ihmal sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Olay, 2 Aralık Perşembe günü saat 11.30 sıralarında Gazipaşa’nın Yeniköy Mahallesi’nde bulunan maden ocağında meydana geldi. Göçük altında kalan maden işçisi 38 Abdullah Utku hayatını kaybetti. Utku’nun ölümünün ardından maden firmasının sahibi hakkında da bazı iddialar ortaya atıldı. Bazı vatandaş, Abdullah Utku’nun maden ocağında bekçi olarak görev yaptığını, fakat içerde çalıştığını iddia ederken, kimi de şirketin yer altında kazı yapmak için ruhsatının olmadığını, Utku’nun da yer altındaki kazı sırasında hayatını kaybettiğini belirterek, Utku’nun ölümünde şirket yetkililerinin ihmalinin olduğunu ileri sürdü. Konuyla ilgili bir iddia da hayatını kaybeden maden işçisinin abisi Davut Utku’dan geldi.

“CEZA ALMAMAK İÇİN İŞÇİLERE BASKI KURMUŞLAR”

Gazipaşa’da hayatını kaybeden maden işçisinin abisi Davut Utku, maden ocağında meydana gelen kazada ihmal olduğunu ileri sürerek, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Olayla ilgili yalancı şahitlik yaptıklarını iddia ettiği A.Ş. ve İ.G’nin kazanın ardından vicdan azabı çekip, daha sonra tekrar ifadelerini düzelttiğini söyleyen Utku, yaşanan üzücü olayın ardından maden işletmecisinin olaydan ceza almamak için diğer işçilere baskı kurup, yalancı şahitlik yaptırdığını söyledi.

“SORUMLULAR BİR AN ÖNCE CEZALANDIRILMALI”

Kardeşinin, maden ocağının ruhsatsız bölümünde yaşanan kazada hayatını kaybettiğini dile getiren Utku, Maden ocağının ruhsatında eksiklik var. Bu işletme açık alanda maden çıkarmak için ruhsat almış. Görgü tanıklarının ifadesine göre; kardeşim maden ocağının ruhsatsız bölümünde meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Kardeşim, tünelin yaklaşık 50-60 metre içerisinde göçük altında kalmış ve göçüğün altından ağır yaralı olarak çıkartıldıktan sonra, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşimin 7 çocuğu var. Çocuklardan ikisi, Kırşehir ve Gaziantep’te üniversite okuyor. Diğerleri ise lise ve ilkokulda okuyor. Yaşanan bu üzücü kadan sonra 7 çocuk babasız kaldı. Bu olayda sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Çünkü olayda, hem ihmal hem de sorumsuzluk var” ifadelerini kullandı.
“Sorumlu kimse bir an önce hak ettiği cezanın verilmesini istedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.