DOLAR 32,6024 0.38%
EURO 34,7724 0.06%
ALTIN 2.496,990,53
BITCOIN 20185971,52%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ADD ALANYA’DAN 29 EKİM AÇIKLAMASI

ADD ALANYA’DAN 29 EKİM AÇIKLAMASI

ABONE OL
11:22 - 28 Ekim 2020 11:22
ADD ALANYA’DAN 29 EKİM AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yılı sebebiyle basın açıklaması yaptı. Sirkeli açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutluyoruz. Ancak ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçsek de hiçbir şey Cumhuriyetimizi coşkuyla kutlamamız için engel teşkil edemez. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Atatürk’ün devrimlerine inanmış her insanın ortak gururu Türkiye Cumhuriyeti’dir!

29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimiz ilan edildiğinde; toplumumuzda umut ve heyecan vardı. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma ve hatta üzerine çıkma hedefine inanılmıştı. Ekonomik ve siyasi tam bağımsızlık ciddiye alınmaktaydı. “On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan” dizesi, Cumhuriyet Devrimi’nin yarattığı büyük heyecanın ve değişimin açık ifadesidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışından sonra, bilhassa, çok partili siyasi yaşamla birlikte, Cumhuriyet Devrimine, açık ve gizli saldırılar başlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti önce siyasi ve hemen ardından ekonomik bağımsızlığını kaybetmiştir. Cumhuriyetin kuruluşunda vazgeçilmez hedef olarak konulan siyasi ve ekonomik bağımsızlığın yitirilmesi, bir emperyal projedir ve yerli işbirlikçilerin eliyle uygulanmıştır.

Bu şekilde, Türkiye Cumhuriyeti dönüştürülmüş, rotasından saptırılmış, başkalaştırılmış Toplumsal huzur ve barış tehlikeye atılmış, yönetim tekilleştirilmiştir.

Açıktan yıkım çabalarına rağmen, Cumhuriyet Devrimi toplumun derinliklerine nüfus etmiştir. Çünkü, Cumhuriyet Atatürk’le bütünleşen Türk Milleti’nin kendi eseridir. Yıkılması ve yolundan daha fazla saptırılması artık mümkün olamayacaktır.

Cumhuriyetimiz, Atatürk Cumhuriyeti 97 yaşında… Milletin eseri, milletin gururu Cumhuriyet; laik, demokratik, sosyal hukuk ve üniter devlet özellikleriyle sonsuza kadar yaşayacak, yaşatılacaktır.

Kökleri, Milli Kongrelere ve Milli Mücadeleye dayanan; Cumhuriyet Devrimini savunmayı, korumayı ve geliştirmeyi görev bilen; bu uğurda nice şehitler veren, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetimizi yaşatmanın güvencesidir.

Her kim ki Cumhuriyeti, Atatürk’ü, Cumhuriyetin Kurucularını ve Cumhuriyeti var eden Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’nı inkâr ediyor ve çağdaş kazanımlara saldırıyorsa bilinmelidir ki emperyalist iş birlikçidir.

İlan ediyoruz…

Cumhuriyetimizin 97. Yılında 29 Ekim Perşembe günü saat 10.00-18.00 arasında tüm üye ve yurttaşlarımızı Alanya Atatürk Anıtına çiçeklerle bekliyoruz. 29 Ekim günü hep birlikte “Atatürk anıtlarını çiçek bahçesine dönüştürelim’’

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.