DOLAR 32,4458 -0.13%
EURO 34,7310 -0.7%
ALTIN 2.440,550,19
BITCOIN 20938151,25%
Antalya
27°

AÇIK

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediye Meclisi’nde gündem kamulaştırma ödemeleri

Alanya Belediye Meclisi’nde gündem kamulaştırma ödemeleri

ABONE OL
18:27 - 1 Kasım 2022 18:27
Alanya Belediye Meclisi’nde gündem kamulaştırma ödemeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yaklaşık 30 yıldır bir türlü çözülemeyen Alanya’nın Oba Mahallesi’ndeki Yaşar Doğu Caddesi ile ilgili resmi adımın atıldığı Alanya Belediyesi Meclis Toplantısı’nda kamulaştırma sorunu yeniden gündeme geldi. Başkan Yücel’in sorun ve çözümü konuştuğu mecliste Mali Hizmetler Müdürü Abdurrahman Kahya, kamulaştırma davaları ve ödemelerin dosyasını gösterip rakamları paylaştı.

Alanya Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda grup sözcüleri ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu raporları ile başlayan görüşmelerde Küçükhasbahçe Mahallesi’ndeki Sak Parkı’ndaki park alanına hayırsever tarafından Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Çağrı Merkezi yapılmasına muhalefetten tepki geldi. CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, yapılan yatırıma karşı olmadıklarını ancak park alanlarının azalmasından dolayı çekimser oy kullanacaklarını bildirdi. Başkan Yücel’in konunun sağlık olmasından dolayı meclisten onay beklediğini belirttiği madde oyçokluğu ile meclisten geçti.

30 YILDIR ÇÖZÜM BEKLİYORDU

Meclis, kasım ayı toplantısında yaklaşık 30 yıldır bir türlü çözülemeyen Oba Mahallesi’ndeki Yaşar Doğu Caddesi ile ilgili resmi adımı attı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları görüşmelerinde söz konusu soruna ilişkin Oba Mahallesi’ndeki Fatmanur Hacıfazlıoğlu Çocuk Parkı yanındaki park alanı ve güney batısındaki belediye hizmet alanına ilişkin imar planı değişikliği de uzun süre tartışıldı. AK Parti’den Mehmet Ali Kiriş, söz konusu oylamaya katılmayacağını belirtti.

YÜCEL: “SIKIŞIRSAK SATARIZ”

CHP’li Erkan Demirci, park alanının ticaret turizm alanına çevrildiğini ve parkın da belediye hizmet alanına taşındığını belirtip gerekçe olarak sunulan kamulaştırma giderlerinin ne miktarda olduğunu sordu. Demirci, “Gerekçeniz var. Belki sizin tarafınızda otursak biz de sizin gibi düşüneceğiz ama hep parklar alınıyor” deyince Yücel, kamulaştırmalar ve ödemeleri konusunda meclise detaylı bilgiler verdi. Demirci’nin alanın satılıp satılmayacağını sorması üzerine Yücel, “Sıkışırsak meclisin ortak kararıyla satacağız” dedi.

“ÖNCE HATALAR YAPILMASAYDI ÖDEMEZDİK”

Mahkemenin verdiği karar sonrası yapılacak olan uygulamayı anlatan Başkan Yücel, “O bölgedeki herkes kamu alanını terk ediyor, bu şahıs terk etmiyor, parasını alıyor ve oradaki insanların iş yapmasını engelliyor yolu kapatıyor. Biz bütçe konusunda ve plan proje konusunda bir tek vatandaşımızı mağdur etmedik. Siyasi görüşü ne olursa olsun, ırkı cinsi ne olursa olsun kimseyi mağdur etmedik. Bizim mücadelemiz 50-60 Liraya yer alıp 10 kat gösterenler var bu gibi zihniyetlerin aramızdan çıkması için bunları yapmalıyız. Bunların önünde geçemezsek olmaz, bugün ben varım yarın başkası olacak. Belde belediyeler varken bu hatalar yapılmasaydı bu paraları ödüyor olmazdık. Biz hiçbir park alanını düşürmüyoruz. Biz geldiğimiz zamdan beri 4 katına parkları çıkardık. 166 tane park ve rekreasyon alanı yaptık. Adam parkı bize satıyor sonra tekrar park istiyor. Anayasa Mahkemesi’nin kamulaştırmasız el atma ile ilgili yerel mahkemeden sonra tahsil etme konusu geldikten sonra bu durumla karşılaştık. Geçen meclisten bugüne 17 milyon TL nakit para ödemişiz. El insaf. Her hafta geliyor” dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

KAHYA: “KAMULAŞTIRMA DOSYALARINI GÖSTERDİ”

Alanya Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Abdurrahman Kahya, meclise kamulaştırma ödemeleri konusunda bilgiler verdi. Kamulaştırma ile ilgili açılan davaların toplamı ve dava yoluyla ödenen kamulaştırma giderlerini dosya şeklinde gösteren Kahya, “Şuana kadar kamulaştırma ile ilgili muhasebeye gelip de ödemiş olduğumuz kamulaştırma bedeli 76 milyon TL civarında. 40 milyon TL de şuanda ödemeyi bekleyen var” diye konuştu.

TOKSÖZ: “SORUNU AŞMAK İÇİN KAYNAK YARATMALIYIZ”

MHP Meclis Üyesi Mustafa Toksöz, kamulaştırma ile ilgili sorunun sadece Alanya Belediyesi’nin değil, birçok belediyenin de sorunu olduğunu belirterek “Bazı belediyeler kamulaştırma dosyaları yüzünden personelin maaşını ödeyemeyecek duruma geldi. Bu genel bir sorun. Ama bunu aşmak için de bir kaynak yaratmamış gerekiyor” dedi. AK Parti’li Kiriş’in katılmadığı oylamada ilgili madde AK Parti ve CHP’nin ret, İYİ Parti’nin çekimser, MHP’nin evet oyları ile oyçokluğu ile geçti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.