DOLAR 32,5397 0.16%
EURO 34,9666 -0.03%
ALTIN 2.456,470,84
BITCOIN 20885610,85%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA İYİ PARTİ’DE LİSTE KIYIMI İDDİASI

ALANYA İYİ PARTİ’DE LİSTE KIYIMI İDDİASI

ABONE OL
14:38 - 8 Haziran 2020 14:38
ALANYA İYİ PARTİ’DE LİSTE KIYIMI İDDİASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Genel kurul hazırlığı yapan İyi Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nın, askıya çıkardığı üye listesinde kıyım yaptığı iddia edildi. Yücel Apaydın başkanlığındaki İyi Parti yönetimi, 5 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay tarafından onaylanan üye listesindeki 700 kişinin ismini sildi.
Apaydın yönetimin yaptığı bu uygulama genel merkez nezdinde tepki buldu. Hafta sonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ve İl Başkanı Mehmet Başaran ve Yardımcısı Neşe Toker Alanya’ya gelerek olağanüstü toplantı yaptılar.

Pandemi süreci öncesi yapılan açıklamalarda 18 Nisan’da İyi Parti İlçe Başkanlığı seçiminin yapılacağı ilan edilmişti. Aradan geçen zamanda COVİD-19 önlemleri gündeme geldi ve İyi Parti İlçe Başkanlığı’nın genel kurul takvimi değişti. Genel Merkezin teşkilatlar ve aday olacak isimlere yönelik ‘Üye çalışması yapın’ sözü ile çalışmaya başlayan adaylar, partiye üye kaydı yaptırmak üzere girişimlerde bulundular. İddiaya göre, adaylardan Hilmi Er, İyi Parti Alanya İlçe Başkanlığına üye yaptırmak üzere verdiği isimler kabul edilmeyince genel merkezin kapısını çaldı. Yücel Apaydın’ın Hilmi Er’e ‘Getirdiğiniz üyeleri yazmayacağım’ sözü üzerine ilçe teşkilatı tarafından üyelikleri kabul edilmeyen 700 kişi genel merkez kararı ile üye olarak kaydedildi.

İyi Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nda büyük kavgalara neden olan üye listesi parti binasında askıya çıktı. Askıya çıkan listeleri kontrol eden bir çok üye, e-devlet üzerinde üye görüldükleri İyi Parti’nin Alanya Teşkilatı’ndaki listede isimlerini bulamayınca itirazda bulundular. İyi Parti’nin yeni üyeleri isimlerinin Alanya İlçe Teşkilatı kararı ile listeden çıkartıldığını öğrenince duruma itiraz ettiler. İtirazlar üzerine Alanya’ya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, İl Başkanı Mehmet Başaran ve Yardımcısı Neşe Toker Alanya’ya gelerek olağanüstü toplantı yaptılar. Genel merkezin uyarısı Alanya teşkilatının üyeleri yeniden listeye alarak askıya çıkarması bekleniyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.