DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.327,680,35
BITCOIN 23015272,61%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da otobüslere zam geldi I Başkan Özkan özür diledi!

Alanya’da otobüslere zam geldi I Başkan Özkan özür diledi!

ABONE OL
14:00 - 10 Haziran 2022 14:00
Alanya’da otobüslere zam geldi I Başkan Özkan özür diledi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da yolcu taşıma ücretleri artırılmasına rağmen sürekli yükselen akaryakıt zamları nedeniyle esnaf zarar etmeye devam ediyor. Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan, “Biz zam değil, akaryakıtın fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Durum içler acısı. İnşallah bir an önce bu çıkmazdan çıkarız” dedi.

Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Paşa Özkan, yolcu taşıma ücretlerinin fiyatı artırılmasına rağmen akaryakıta gelen zamlarla esnafın her gün zarar ettiğini söyledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da akaryakıta gelen zamlardan dolayı toplu ulaşıma zam yapılmak zorunda kalındığını ifade eden Özkan, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin dön almış olduğu karara göre, Alanya’da in bin 8 buçuk TL, şehir içinde öğrenci 4 buçuk TL oldu. Bölgemizde toplu ulaşım araçlarına yüzde 25 civarında bir zam yapıldı. Bu zamlardan dolayı halkımızdan ve misafirlerimizden özür diliyoruz. Şehir içindeki esnafımız bu zamlara rağmen halen zarar ediyor. Esnaf hala tedirgin. Sonucun ne olacağını bilemiyoruz. Durum içler acısı. İnşallah bir an önce bu çıkmazdan çıkarız” dedi.

“ESNAF HER GÜN ZARAR EDİYOR”

Esnafın ne kadar zam oranı gelirse rahat edeceği sorulan Özkan, “Sadece zamla olmuyor. Biz her zamla yolcu kaybediyoruz. Biz zam değil, akaryakıtın fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Çok zam oldu. Şu şartlarda yapacak bir şey de yok. Akaryakıta gelen her zamdan dolayı esnaf her gün zarar ediyor. Şehir içindeki otobüsler para kazanıyor. Günlük zarar ediyor. Eski beldelerdeki otobüsler de çok cüzi para kazanıyor. Bir şoför günlük 3 bin TL kazanıyorsa bunun 2 bin küsur TL’sini mazota veriyor. Akaryakıta gelen zamlar aşağı çekilmediği müddetçe şimdilik para kazanma şansımız yok” diye konuştu.

“ARAÇLARI BAĞLANACAK”

Daha önceki uyarılarına rağmen otellere ve iş yerlerine servis yapılmaya devam edildiğini dile getiren Özkan, “Esnaf mağdur olmamak için bir an önce C plakasını taksın. Yoksa cezai durumla karşı karşıya kalacaklar. Araçları bağlanacak. Buradaki C plakalı esnaf arkadaşlar bu durumdan çok rahatsız. Bana sürekli şikayette bulunuyorlar. Biz de gerekli mercilere bildiriyoruz. Plaka takmaları için uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE İLÇELERDEN GELİP ÇALIŞANLARI UYARDI

Gazipaşa ve Manavgat’tan gelip Alanya’da çalışan C plakalı araçlar olduğunu söyleyen Özkan, bu esnafı da uyardı. Özkan, “Onlar ancak kendi ilçelerinden buraya yolcu getirebilir ama Alanya içinde çalışma yapamazlar. Onları uyarıyoruz. Mutlaka kendi ilçelerinde çalışsınlar. Burada çalışacaklarsa ve cezai duruma maruz kalmamaları için C plaka takmaları gerekiyor” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.