DOLAR 32,3119 -0.63%
EURO 34,6848 -0.51%
ALTIN 2.413,15-0,38
BITCOIN 1894395-3,78%
Antalya
22°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da savaşa tepkiler çığ gibi büyüyor!

Alanya’da savaşa tepkiler çığ gibi büyüyor!

ABONE OL
16:57 - 28 Şubat 2022 16:57
Alanya’da savaşa tepkiler çığ gibi büyüyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Eğitim Sen Alanya ve Alanya’daki STK’lar Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek Rusya’nın Ukray’na işgalini protesto etti. Alanda toplananlara; CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve partililer de destek verdi.

STK’lar ve Eğitim Sen Alanya Şubesi adına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Alanya Şube Sekreteri Hüseyin Erdem, Emperyalist güçler arasındaki hegemonya ve paylaşım kavgası ve yayılmacı politikaların bir coğrafyayı daha fiilen savaş alanına çevirdiğini söyleyen Erdem, “Ukrayna üzerinde giderek tırmandırılan Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile savaşa dönüştü. Beşinci günündeki savaş şimdiden yerleşim alanlarının tahribine yaralanmalara ve ölümlere, göç dalgasına, yaşama dair her şeyin yıkımına yol açtı. Bu savaş sadece Ukrayna’ya değil tüm dünya haklarını tehdit ediyor. Bu savaş halkların değil; emperyalist devletlerin, kapitalistlerin savaşı. Savaş halklar için ölüm, yıkım, acı, gözyaşı demektir. Savaş, bütün yaşamını bir çantaya sığdırmaya çalışıp, yurtsuzlaştırılmak demektir. Savaş işsizlik, yoksulluk, açlık, demektir. Sömürünün, baskının, şiddetin artmasıdır. İnsanın en temel hak ve özgürlüklerinin, hukukun, adaletin hiçe sayılmasıdır savaş” şeklinde konuştu.

Mevcut hükümetin politikalarını da eleştiren Erdem; “AKP iktidarının insansız hava aracı satışları ile övündüğü televizyon kanalarından Türkiye’den satılan SİHA’ların Rus uçaklarını düşürdüğü haberleri karşısında “satışlar artacak” diye el ovuşturduğu ortamda bu savaşa ateş taşıyacak her hamleden kaçınılmalı, kişisel çıkar peşinde silah satışı kesilmeli ABD ve NATO’nun her türlü talebi reddedilmelidir. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlaline izin verilmemelidir. Türkiye NATO’dan çıkmalı ülkemizdeki tüm üsler kapatılmalıdır. NATO savaşta asla çözüm olamaz. NATO emperyalist bir savaş makinesidir. iki emperyalist güç arasında salınan AKP’nin ülkemize Ortadoğu’da içine ittiği savaşa karşı çıktığımız halkların kendi haklarındaki kararları kendinin vermesini ve barışı savunduğumuz gibi Ukrayna halkının da emperyalist güçler arasındaki savaşta en büyük bedeli ödemesine seyirci kalmayacağız. Hangi coğrafyada olursa olsun savaşa karşı durmaya devam edeceğiz. Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynakların halkların ihtiyaçları, kamusal hizmetlerin ücretsiz sunulması, insan onuruna yaraşır bir yaşamın kurulması, demokrasi ve barışın tesisi için kullanılması, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kez daha vurgulamak istiyoruz: ABD’nin emperyalist saldırganlığına NATO üzerinden uyguladığı genişleme politikasına ve Rusya’nın yayılmacılığına aynı anda karşı çıkmak mümkündür. NATO yayılmacılığına da Rusya’nın işgaline de hayır! Bugün bu topraklarda tek adam rejimine, emek sömürüsüne, siyasal islamcı faşizme karşı; eşitlik, özgürlük için emek ve demokrasi mücadelesi verenler olarak emperyalizme ve gericiliğe, savaşa karşı mücadeleyi birleştirmek ve büyütmek sorumluluğunu taşıyoruz. Emekten yana tüm güçleri, savaş karşıtı bu tutumu büyütmeye, emperyalizme, savaşa hayır demeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.