DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055358-0,96%
Antalya
21°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da 45 yıllık bina basit tadilat ruhsatıyla yepyeni oldu! FOTO GALERİ

Alanya’da 45 yıllık bina basit tadilat ruhsatıyla yepyeni oldu! FOTO GALERİ

ABONE OL
18:22 - 27 Eylül 2023 18:22
Alanya’da 45 yıllık bina basit tadilat ruhsatıyla yepyeni oldu! FOTO GALERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da son dönemde kentin muhtelif bölgelerinde çok sık görmeye başladığımız 40-45 yıllık eski binaların tadilat ruhsatıyla yepyeni (!) hale getirilmesi işlemine bu kez Saray Mahallesi, Oral Sokak’ta rastlandı.

Yığma tuğla ile yapılan, bölge sakinlerinin ifadesine göre en az 45 yıllık olduğu belirtilen Yalı Apartmanı adlı bina, Alanya Belediyesi’nden alınan tadilat ruhsatı ile hiçbir yıkım işlemi yapılmaksızın yenilenmeye başlandı.

Yığma tuğla olduğu için üzerine ekstra hiçbir yapının yapılmaması gereken binanın çatısına, tonlarca ağırlığa sahip demir çatı ilave edilmesi dikkat çekti.

Bölge halkının şikayeti üzerine Alanya Belediyesi’nden alınan bir belge ise binayı satın alıp yenileyen firma tarafından “zabıta geldiğinde görsün” ya da “şikayet eden halk belediyeden izin alındığını anlasın” denilerek binanın girişine asıldı.

Kasapoğlu İnşaat adlı firma tarafından sürdürülen makyaj çalışmalarına tadilat ruhsatı veren Alanya Belediyesi’nin izin belgesinde sadece “basit tadilat” yazması ise dikkat çekti.

Basit tadilatın adı üstünde boya badana ya da ufak tefek kırım yıkım seviyesinde olması gerektiğini söyleyen bölge sakinleri, binadaki tüm kirişlerin, kapı ve pencerelerin kırıldığını, yerlerinin değiştirildiğini ya da yeni kapı ve pencereler ilave edildiğini, bunun nasıl olup da basit tadilat gibi gösterilerek vatandaşın aldatılmaya çalışıldığına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Eski binanın yıkılması halinde aynı metrekare üzerinden izin alınamayacağı, dairelerin küçüleceği, bu nedenle “basit tadilat” izni alınarak sanki boya badana gibi işlemler yapılıyormuş gibi izlenim verilerek binanın sil baştan elden geçirildiği ve yeni bina imajı verildiği, bu haliyle de turistlere satılacağı iddia ediliyor.

İşte, Saray Mahallesi, Oral Sokak, Kaşıkara Restoran arkasında yer alan o binadan inşaat çalışmaları devam ederken çekilen o görüntüler…

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.