DOLAR 32,5409 0.22%
EURO 34,8125 0.13%
ALTIN 2.493,611,29
BITCOIN 20657385,67%
Antalya
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DENETİMLER HIZ KESMİYOR

ALANYA’DA DENETİMLER HIZ KESMİYOR

ABONE OL
13:49 - 4 Mart 2021 13:49
ALANYA’DA DENETİMLER HIZ KESMİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da Covid-19 denetimine katılan Kaymakam Ürkmezer, kurallara uyulması çağrısında bulundu. Öncelikli hedeflerinin sarı listeye geçmek olduğunu açıklayan Ürkmezer, “Kırmızı listeye düşmemiz halinde kaybedeceğimiz çok şey var. Bundan sonra ne olacağımız biz kendimiz karar vereceğiz” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı yeni kontrollü normalleşme sürecinin ardından Alanya’da gerçekleştirilen denetime Kaymakam Fatih Ürkmezer de katıldı. Kaymakam Ürkmezer’e Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı ile Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı da eşlik ettiler. Atatürk Caddesi üzerindeki iş yerlerine tek tek giren Ürkmezer,  vatandaşları Covid-19 kurallarına uymaları yönünde uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da birçok esnafın tekrar dükkanlarını açarak faaliyetlerine başladığını hatırlatan Ürkmezer, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği zaten sürekli yaptığımız denetimler ama yeni bir dönem başlıyor. Dinamik denetim uygulamasının ilk günü. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da bizler emniyet, jandarma, sahil güvenlik, belediye, odalar ve bizim kurduğumuz bütün denetim birimleri ilçenin her bir yerinde şu an denetimler yapıyor. 2 günden beri odalarla sürdürdüğümüz görüşmelerde odaların da kendi denetim ekipleri oluşturuldu. Amacımız şu. Bütün yaptığımız ziyaretlerde aynı şeyi söylüyoruz. Alanya şu anda Antalya genelinde olduğu gibi turuncu listede. Öncelikli hedefimiz kırmızı düşmemek ve sarıya geçmek. Çünkü bizim kırmızı listeye düşmemiz halinde kaybedeceğimiz çok şey var. Alanya turizm kenti. Bunun için de bütün esnafımız, odalarımız ve vatandaşlarımız ile bize çok büyük görev düşüyor. Bundan en olumsuz etkilenecek olan esnafımız ve Alanya ekonomisi olacak. Bütün amacımız vatandaşlarımızın kurallara uymasını sağlamak. Esnafımız ve bizler inşallah Alanya’yı sarıya ve ardından mavi kategoriye taşıyabiliriz” dedi.

Turizm sezonunun yaklaştığını vurgulayan Ürkmezer, “Turizm sezonunda herkesin malum olduğu üzere Avrupa’daki bizim hedef kitlemiz olan 100 binde 35 gibi bir rakamı ortaya koyuyorlar. Bizim öncelikle bunu Antalya’da mutlaka geçmemiz gerekiyor. Antalya ve turizm ekonomisine büyük bir yere haiz olan Alanya’da bunu başarmamız gerekiyor. Hep beraber başaracağız. Yaptığımız ziyaretlerde hep aynı şeyi söylüyorum. Bundan sonra ne olacağımız biz kendimiz karar vereceğiz. Bütün esnafımız mutlu. Bu mutluluğun devam etmesini sağlamak için lütfen kurallara uyalım. HES kodsuz hiçbir yere girmeyelim. Özellikle kafelere girmeyelim. Yüzde 50 kuralına uyalım. Biz vatandaşlar olarak esnafı zor durumda bırakacak taleplerde bulunmayalım. Biz kendimiz uyalım. İnşallah Alanya’mız daha da canlanarak bu dönemi atlatacak. Bizler denetimlere zaten devam ediyoruz. Bundan sonra da artarak devam edecek. Amacımız rehberlik ama kurallara uymamada ısrar edenler ve tekerrürü halinde biz ceza uygulamaktan da imtina etmeyeceğiz. Cezaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde 700 bin TL’nin üzerinde ceza uyguladık. Bunu uygulamak istemiyoruz. Lütfen herkes kurallara uysun. Yapılan her şey öncelikle esnafımızın, vatandaşımızın sağlığı ve Alanya’nın ekonomisi için. İnşallah daha iyi günlere hep beraber çalışarak erişeceğiz” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.