DOLAR 32,4574 -0.1%
EURO 34,7982 -0.52%
ALTIN 2.441,420,23
BITCOIN 20784880,84%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DEV PANDEMİ DENETİMİ BAŞLIYOR

ALANYA’DA DEV PANDEMİ DENETİMİ BAŞLIYOR

ABONE OL
17:16 - 16 Mart 2021 17:16
ALANYA’DA DEV PANDEMİ DENETİMİ BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İçişleri Bakanlığı yarın ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da pandemi denetimlerini yoğunlaştırıyor. Yayınlanan yeni risk haritasında Antalya’da tehlike çanları çaldı. 100 bin kişide 100 vaka sınırına çok yaklaşan Antalya’da ve dolayısı ile Alanya’da denetimler hayati önem taşıyor. Turizm sezonu öncesinde yaşanacak tehlikelerin önüne önceden geçmenin hedeflendiği tedbirler günlük programlar halinde yayınlandı. Buna göre başta yeme içme yerleri olmak üzere kentin pek çok alanında denetimler sıklaşacak. Genelgede salgınla mücadelede alınan tedbirler ile salgının iller ve ülke genelindeki seyrinin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısında değerlendirildiği ifade edildi.

Genelgede salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması açısından denetim faaliyetlerinin ciddiyetle takip edilmesi ve uygulamada sorun yaşanan alanlarda gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği ifade edildi. Bu kapsamda, yarın Alanya’da gün boyu sürecek yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyeti uygulanacak. Haftalık tematik denetim uygulamasına 20 Mart 2021 Cuma gününden itibaren yeni bir haftalık program dahilinde devam edilecek. Tematik haftalık denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarından azami seviyede destek alınacak. Denetimlerde belediyeler, il özel idareleri, kamuda görev yapan iş güvenliği uzmanları ve gıda denetmenlerinden teşekkül ettirilen ekiplerin de aktif olarak görev yapmaları sağlanacak.

Valiler, vali yardımcıları, kaymakamlar, il/ilçe müdürlerin tarafından denetim faaliyetlerine sahada bizzat nezaret edilecek. Denetim faaliyetlerinin görünürlüğüne önem verilecek. Yeme-içme yerleri ile şehir içi toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerin haftanın her gününü kapsayacak şekilde sürdürülecek.

Denetimlerde; yeme-içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, düğün ve nikah salonları, cadde, sokak, meydan, sahil bandı gibi yerlerde mesafe ve maske denetimi, AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler, otel ve konaklama tesisleri, okullar, kantinler, okul servisleri araçları, internet kafeler, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri, berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları, spor tesisleri ile cami ve mescitler, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler denetlenecek.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.