DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20779721,34%
Antalya
24°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da e- scooter tepkisi giderek büyüyor!

Alanya’da e- scooter tepkisi giderek büyüyor!

ABONE OL
17:24 - 9 Şubat 2022 17:24
Alanya’da e- scooter tepkisi giderek büyüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Son günlerde Alanya’da hızla yayılan elektrikli e-scooterların yaya ve araç trafiğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle vatandaşlardan tepki gelmeye devam ediyor. Alanya’da ağaç, parklar, dükkan kepenkleri, otobüs durakları ve elektrik direklere kilitlenmiş halde görülen  e-scooterların açılış fiyatı 2 TL’den  başlıyor dakikası ise 1.19 TL üzerinden ücretlendiriliyor. Alanya’da ‘Bin bin’ adı şirkete ait olan elektrikli scooterlardan rahatsız olan vatandaş Alanya Belediyesi Çözüm Masasını şikayet yağmuruna tutarak, yetkililerden bu rezalete son vermelerini ve denetlenmelerini istediler.

Scooter kullanımına dair kurallar neler?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırladığı elektrikli scooter (e-scooter) yönetmeliği nisan ayında Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazırlanan yönetmelikle yollarda kullanılabilecek elektrikli scooterların en fazla saatte 25 kilometre hızla gidebileceği kararlaştırıldı. Kullanım için yaş sınırı da 15 olarak belirlendi.
-Araçlar yaya yollarında kullanılamayacak.
-Scooterlar bisiklet yolu veya şeridinin olduğu yerlerde taşıt yolundan sürülemeyecek.
-Bu araçla, azami hız sınırı 50 kilometre ve üzeri olan karayollarında da kullanılamayacak.

-Scooter sürücülerinin araçlarını bir şeritte yan yana sürerek şeridi işgal etmesi de, başka araçlara tutunup kullanarak sürmeleri de yasaklandı.
-Sürücülerin manevra için işaret verme anları dışında aracı sürekli olarak iki elleriyle kontrol etmesi de zorunlu kılındı.
-Park edilirken özel mülkiyetin ihlal edilmesi, kamu nizamının bozulması, yayaların veya engellilerin hareketlerini engelleyecek şekilde park edilmesi de yasaklandı.
-Scooterlara birden fazla kişi binemeyecek, sırtta taşınan eşyalar dışında scooterlarda yük taşınamayacak.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.