DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20419896,39%
Antalya
21°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Ela bebek için topyekûn mücadele!

Alanya’da Ela bebek için topyekûn mücadele!

ABONE OL
16:08 - 5 Mart 2022 16:08
Alanya’da Ela bebek için topyekûn mücadele!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da SMA hastası Ela bebeğin tedavisi için kermes düzenlendi. Telekom Kavşağı’ndaki kermese siyasiler ve vatandaş katıldı. Ela bebeğin annesi Nuray Ünal,“Kızımın acil olarak tedavisinin başlaması gerekiyor. Ela için herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Alanya’da yaşayan Nuray ve Hayrullah Ünal çiftinin SMA Tip 1 tanısı konan 6 aylık Ela bebeğe destek olunması amacıyla kermes düzenlendi. Telekom Kavşağı’nda kermese AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı İlyas Bayır, Alanya Pazarcılar Odası Başkan Adayı Hüseyin Gök ve ekibi ile vatandaşlar katıldı. Kermeste Ela bebeğe katı sağlamak için yiyecek ve içecek satışı gerçekleştirildi.

“ELA’YA DESTEK OLUN”

Ela bebeğin annesi Nuray Ünal, SMA’nın hızlı ilerleyen bir hasatlık olduğu için çocuğunun nefes almakta zorluk çekmeye başladığını söyledi. Nuray Ünal, “Kızımın acil olarak tedavisinin başlaması gerekiyor. Kampanyada şu an yüzde 2’yi bulmak üzereyiz. Alanyalılar Ela’ya destek olsun. Ela’nın elinden tutsun. Ela için herkesin desteğini bekliyoruz. Kermes bir gün sürecek ama buradaki gözleme satışı haftanın 7 günü sürecek” dedi.

“ÇOCUĞUMUN ŞU AN HASTALIĞI İLERLİYOR”

Ele bebeğin babası Hayrullah Ünal da, “Kermesimiz Telekom Kavşağı’nda başladı. Tüm Alanya halkını davet ediyorum. Çocuğumun şu an hastalığı ilerliyor. Biraz ağır geçiyor. Bu bir kas hastalığı. Tüm Alanya halkının duasını ve yardımını bekliyorum” diye konuştu.

“HİÇ Mİ SADAKANIZ, ZEKATINIZ YOK?”

Ünal çiftine gönüllü olarak destek veren Tuğba Kölüş ise, “Tüm Alanya halkını buraya davet ediyoruz. Ahmet bebeği kurtardık. Neden Ela için bir nefes olmayalım? Ela da artık Alanya’mızın bir kızı. Onu kurtarmamız gerekiyor. Ela’nın hastalığı çok ileri seviyede. O yüzden zamanımız çok kısıtlı. Bu kermes ilk adım. Devamı gelecek. Herkes empati kursun. Bu hastalık bizim başımıza da gelebilirdi. Evimize çekilip duramayız. Bizim de evlatlarımız var. Bize destek olsunlar. Biz kermese devam edeceğiz. Birkaç tane daha kermes yapılması lazım. IBAN yoluyla da bize para göndermek isteyenler gönderebilir. Ünal çiftine destek olalım. Benim hiçbir akrabalık bağım yok. 3 evladım var. Empati yaptım. Benim başıma da gelebilirdi. Aradım, öncü olmak istedim. Herkesi davet ediyorum. Başka gönüllü annelerin de bize destek olmasını istiyorum. Hiç mi sadakanız, zekatınız yok? Küçük bir bağış da yapılabilir. Gönüllü olmak iseyenler Ela bebeğin Instagramı’ndan mesaj atarlarsa yardımcı olabiliriz” ifadelerini kullandı. 6 aylık Ela bebek AÜ Tıp Fakültesi’nde Spinraza ilacının ilk dozunu aldı. Ela bebeğin kalıcı tedavi için yurt dışına götürülmesi ve Zolgensma isimli ilaçtan alması gerekiyor.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.