DOLAR 32,3564 0.04%
EURO 34,8535 0.08%
ALTIN 2.405,150,50
BITCOIN 20837691,55%
Antalya
21°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da evcil hayvan sahiplerine uyarı I Son tarih 31 Aralık

Alanya’da evcil hayvan sahiplerine uyarı I Son tarih 31 Aralık

ABONE OL
17:17 - 21 Aralık 2022 17:17
Alanya’da evcil hayvan sahiplerine uyarı I Son tarih 31 Aralık
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından evcil hayvanlara getiren deri altı mikroçip takma zorunluğunu 31 Aralık itibarıyla son buluyor. Çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise idari para cezası uygulanacak.

Evcil kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan yönetmelik, 26 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yürürlükle hayata geçirildi. Yönetmeliğe göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar da sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin deri altlarına mikroçip takılarak elektronik ortamda kayıt altına alınmaları zorunlu hale getirildi. Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise 5199 sayılı kanun doğrultusunda idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Evcil hayvan sahibi vatandaşlar, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile serbest veteriner hekimler tarafından uygulanan mikroçip ve kimliklendirme işlemini yaptırarak Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kedi ve köpeklerinin kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. PETVET sistemiyle birlikte ise, evcil hayvanlara pasaport çıkartılıyor. Bu sayede hayvanların sokağa atılmasının önüne geçilmesi, çalınan hayvanların bulunabilmesi, evcil hayvan popülasyon ve sayısı ile hayvan hastalıklarının takibi ve kontrol altına alınması amaçlanıyor. Konu ile ilgili konuşan Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, evcil hayvanlarına mikroçip taktırmayan vatandaşlara uyarıda bulundu. Rüzgar, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Alanya İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’müzce bütün hayvanlarımızı kayıt altına almaktayız. Büyük ve küçükbaş hayvanlarımıza çipli küpe takmaktayız. Bu şekilde hayvanlarımızı hem kayıt altına alıyoruz hem de sağlıklarını kontrol etmekteyiz. Bunun yanında pet hayvanlarımızı da kayıt altına alıyoruz. Çipli küpeler takıyor, aşılarını yapıyoruz ve kimliklendiriyoruz. Bu uygulama 31 Aralık 2022 de bu son bulacak. Buradan bütün kedi ve köpek sahibi vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum. Kedi ve köpeklerine çip taktırmak isteyen vatandaşlar ilçe müdürlüğümüze başvurabilirler” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.