DOLAR 32,4049 -0.11%
EURO 34,8086 0.17%
ALTIN 2.430,48-0,32
BITCOIN 2032771-1,54%
Antalya
23°

AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da muhtarın ‘Klor’ iddiasına ASAT’tan cevap

Alanya’da muhtarın ‘Klor’ iddiasına ASAT’tan cevap

ABONE OL
14:02 - 11 Aralık 2021 14:02
Alanya’da muhtarın ‘Klor’ iddiasına ASAT’tan cevap
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saray Mahallesi Muhtarı Süleyman Dora’nın vatandaşa “Fazla klor nedeni ile musluk sularını kullanmayın” uyarısı vatandaş arasında infiale neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan ASAT Alanya Şube Müdürlüğü anında yalanlama geldi.

Saray Mahalle Muhtarı Süleyman Dora’nın önceki akşam saat 19.30 sıralarında mesaj sisteminden vatandaşa “Fazla klor nedeni ile musluk sularını kullanmayın” içerikli mesajı vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı. Dora’nın mesajı sosyal medyada infiale yol açtı.

Bunun üzerine çok geçmeden ASAT Alanya Şube Müdürlüğü tarafından yalanlama mesajı yayınladı. ASAT’tan yapılan açıklamada, “Alanya’da 10 Aralık 2021 tarihinde içme suyu ile ilgili asılsız sosyal medya paylaşımları yapıldığı bilgisi kurumumuza ulaşmıştır. Bütün içme suyu depolarımız kontrol altında olup herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu şebekesine verilen sular düzenli olarak akredite laboratuvarımızda kontrol ve takip edilmektedir. Ayrıca sağlık il müdürlüğü de düzenli olarak içme suyu numunesi alarak su kalitemizi takip etmektedir. Kalite parametrelerince uygun olan içme suyu, su üretim tesislerimizde üretilerek şebekemize verilmektedir” ifadelerine yer verildi.

ASAT’ın açıklaması sonrası saat 22.00 sıralarında bir mesaj daha paylaşan Muhtar Dora, “Sularımızın temiz, yetkililerin incelemesi sonucu klor miktarının normal olduğu paniğe gerek olmadığı bildirildi” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.