DOLAR 32,4653 0.01%
EURO 34,7452 0.05%
ALTIN 2.478,920,69
BITCOIN 1990618-4,22%
Antalya
19°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da şiddete uğrayan kadınlar için brifing!

Alanya’da şiddete uğrayan kadınlar için brifing!

ABONE OL
11:36 - 23 Kasım 2021 11:36
Alanya’da şiddete uğrayan kadınlar için brifing!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği kadına yönelik şiddetin önlenmesi için nerelere başvuru yapabileceğini paylaştı.

Kadına yönelik şiddetin kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, cinsiyete dayalı bir ayrımcılıkla kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranış olduğunu belirten TDP Büro Amirliği, şiddete karşı başvurulabilecek yerleri şöyle sıraladı:

1. POLİS MERKEZLERİ VE JANDARMA KARAKOLLARI

Mağdur veya şiddete uğrama tehlikesi altında bulunanlar, bulundukları yerin yakınındaki polise veya jandarma karakoluna başvurarak şikayette bulunabilir. Polis veya jandarma, derhal tedbir alınması gereken durumlarda önleyici ve koruyucu tedbirleri alır, diğer durumlarda cumhuriyet savcılığına yönlendirir.

2. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi altında bulunan kişiler, adliyede Cumhuriyet Savcılığı’na da başvurarak şikayette bulunabilir ve gerekli tedbirlerin alınmasını isteyebilir.

3. AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ

Mağdur veya şiddete uğrama riski olanlar, bulundukları ilin Aile Mahkemesi Hakimliği’ne giderek, şiddeti önlemeye yönelik tedbirleri ve koruyucu tedbirlerin alınmasını isteyebilir. Aile mahkemesinin bulunmadığı yerlerde, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne başvuruda bulunulabilir. Hâkim gerekli olan önleyici ve koruyucu tedbirlere karar verir.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.