DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074828-1,51%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ESNAFIN MERAKLA BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

ALANYA’DAKİ ESNAFIN MERAKLA BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

ABONE OL
13:06 - 25 Mayıs 2021 13:06
ALANYA’DAKİ ESNAFIN MERAKLA BEKLEDİĞİ HABER GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Başkan Erdoğan’dan, Alanya’daki esnafın da merakla beklediği nefes kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanayici, tüccar, büyük şirketlere müjdesini verdiği “Nefes Kredisi”nin çerçevesi netleşti

Alanya esnafına can suyu olacak nefes kredisine başvurular 1 Haziran’da başlıyor. Diğer nefes kredilerinden farklı olarak Ziraat, Halk, Vakıfbank dışında katılım bankaları ve özel bankalarla birlikte geniş bir katılım sağlandı. Hazine garantili nefes kredisinden yararlanma koşullarında kolaylık sağlanacak, piyasa faizlerinin çok altında faiz uygulanacak.  Pandeminin etkisini azaltmak için verilen destekler adeta can suyu oluyor. Nefes Kredisi’ne başvurular 1 Haziran’da başlayacak. 1.4 milyon esnafa hibe destek başvuruları ise bugün. Nefes Kredisi geçen yıl yüzde 7.5 faizle kullandırılmıştı. Edinilen bilgiye göre kredi piyasa faizinin çok altında kullandırılacak.

PİYASA FAİZİNİN ALTINDA KREDİ

Pandemi sürecinin ticarete, ekonomiye etkilerini azaltmak için işletmelere yönelik destekler devam ediyor. Nefes kredisi piyasalara da önemli destek unsuru olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen nefes kredisi işletmelere düşük faizli kredi imkânı sunuyor. Nefes Kredisi geçen yıl yüzde 7.5 faizle kullandırılmıştı. Edinilen bilgiye göre kredi piyasa faizinin çok altında kullandırılacak. Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile verilecek. Nefes kredisinin ciro düşüşü olan firmalara verilmesi konusu değerlendiriliyor. TOBB ile üye 365 oda ve borsaların bankalardaki mevduatları faiz ve kâr payı geliri karşılığında bu bankalar aracılığıyla indirimli oranlarda kredi olarak kullandırılacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.