DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 1970458-2,77%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Alanya’daki Kocaoğlanlı Camii, Ramazan öncesinde açıldı

Alanya’daki Kocaoğlanlı Camii, Ramazan öncesinde açıldı

ABONE OL
18:31 - 1 Nisan 2022 18:31
Alanya’daki Kocaoğlanlı Camii, Ramazan öncesinde açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık iki yıl önce yenisi yapılmak üzere yıkılan ve hızlı bir şekilde temelleri atılan Kocaoğlanlı Camii bugün düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Kocaoğlanlı Camii açılışına başta Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere; İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, siyasi parti temsilcileri, Kocaoğlanlı Mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.
Kocaoğlanlı Mahalle Muhtarı Ali Akay’ın selamlama konuşmasıyla başlayan törende Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından kısa bir konuşma yapıldı. Konuşmasında “Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” (Tevbe 18) ayetine vurgu yapan Müftü İlhan, Ramazan ayını fırsat bilerek kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla camilerimizi doldurarak asıl manada camileri imar etmiş olacağımızı, İslam beldelerinin camilerin etrafında şekillendiğini, camilerin bulunduğu yerin ruhu olduğunu, Rabbimizi, Dinimizi, Kitabımızı, Peygamberimizi ve hayatı öğrendiğimiz mekanlar olduğunu, camilerin medeniyetimizin kalbi olduğunu ve medeniyetimizde hiçbir şehrin, camisiz ve mabetsiz düşünülemeyeceğini, camilerin varlığıyla İslam beldelerinin bağımsızlığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Müftü İlhan konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Kocaoğlanlı Mahallesi Camii’mizin temelinden tamamlanmasına kadar emeği geçen, projesinden işçisine, mimarından mühendisine emek ve gönül veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim ilim ve ibadet mekanlarını inşa eden ve destekte bulunan hayırsever vatandaşlarımıza da daima bereket ihsan eylesin. Hayır ve hasenatlarını yüce katında en güzel şekilde kabul buyursun. Gönüllerimizi, zihinlerimizi ve bedenlerimizi camilerden ayırmasın. Bu merasimi düzenlenmesinde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Müftü İlhan’ın okuduğu duanın ardından ise Kocaoğlanlı Camii’nin açılış kurdelası kesildi ve programa katılanlarla ilk cuma namazı eda edildi. Cuma namazını kıldıran Müftü İlhan “Merhaba Ya Şehr-i Ramazan” konulu cuma hutbesini irad etti. Program Kocaoğlanlı Mahalle sakinleri tarafından katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.