DOLAR 32,5494 -0.01%
EURO 34,8754 -0.02%
ALTIN 2.427,33-0,10
BITCOIN 2091334-3,37%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki oda başkanları yeni kararları değerlendirdi

Alanya’daki oda başkanları yeni kararları değerlendirdi

ABONE OL
15:56 - 22 Haziran 2021 15:56
Alanya’daki oda başkanları yeni kararları değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kabine Toplantısı sonrasında kısıtlamaların kaldırılacağı kararını değerlendiren Alanyalı oda başkanları umutlu konuştu. Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, “Bir hafta sonra her şey yoluna girecek” derken, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de, “Sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağı için rahatça çalışacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere alınan kararları değerlendiren Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, kararın esnaf ve vatandaşlar için yerinde olduğunu söyledi. Demir, “Kararı yerinde ve doğru değerlendiriyoruz. Pandemiden dolayı esnaf zor durumdaydı. Sıkıntılı günler geçirdik. Esnaf için de vatandaş için de yerinde bir karar oldu. Bir hafta sonra ayın birinden itibaren tüm kapalı olan iş yerleri için her şey serbest olacak artık. Saatler de saat 21.00’den 24.00’e çekildi. Zaten bunu istiyorduk. Daha önce dile getirdik. Çünkü turistler geliyor saat 21.00’de dükkanlar kapanıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Hele hele Alanya ve Antalya gibi turizme başkentlik eden şehirler için. Kararın en başından beri yanlış olduğunu söylüyorduk ama tabiki Bilim Kurulu ve yetkililer bu şekilde uygun gördü. En baştan beri söylüyorduk zaten. Dilekçelerde de yazdık. Önceki günkü toplantıdan sonra da müjdeli haber geldi. Esnaf rahatladı. En azından 24.00’e kadar dükkanlar açık olacak. Sadece bizim esnaflarımız değil, bütün esnaf saat 24.00’ten önce kapandığı zaman zarara uğruyordu. İnşallah bir hafta sonra her şey yoluna girecek. Turistler de gelmeye başladı. Yetkililere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

“RAHATÇA ÇALIŞACAĞIZ”

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de, Kabine Toplantısı’ndaki açıklamalara rağmen detayların henüz netleşmediğini söyledi. Değirmenci, “Burada aldığımız en net mesaj 1 Temmuz’dan itibaren tüm kısıtlamaların kalkacağı özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılacağı. Bizim talebimiz özellikle lokanta, restoran kafe ve diğer tüm esnaflar için sokağa çıkma yasağının en az 24.00’e çekilmesiyle ilgili idi. Bir de pazar günleri çalışma saatleri ile ilgili mutlaka sokağa çıkma yasağından muaf olmamız gerektiğini söylüyorduk.
Son dönemde turizmde hareketliliğin başlanması nedeniyle de bu durumlar sıkıntı oluyordu. 1 Temmuz itibariyle pazar günü de sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağı için rahatça çalışacağız. Sadece burada çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir düzenleme görmedik” diye konuştu.

“AÇILIP AÇILMAYACAĞIYLA İLGİLİ NET BİR BİLGİ YOK”

Müzik kısıtlamasının saat 24.00’e çekilmesi kararı hakkında da konuşan Değirmenci, “Müzik yayını ile ilgili de saat 24.00’e kadar serbest olunacağı söylendi Ama bunun altında 15 aydır kapalı olan disko, bar, gazino, nargile kafe işletmelerinin açılıp açılmayacağıyla ilgili henüz net bir bilgi yok. Avrupa’da yanılmıyorsam İspanya’da bu sektörleri 15 ay sonra açtılar. İnşallah bizde de bir an evvel açılır. Herkes legal bir şekilde faaliyetlerine devam eder” ifadelerini kullandı.

“REZERVASYONLAR İYİ YÖNDE GELİŞİYOR”

Seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ile Alanya’ya gelenlerin sayısının artacağını dile getiren Değirmenci, “Yine seyahat kısıtlamalarıyla ilgili tüm kısıtlamaların kaldırılacağı duyuruldu. Bu bölgemize gelecek olan ve yaş itibariyle gelemeyen insanlar da gelecek demek. Netice itibariyle daha normal bir şekilde hayatımıza devam edeceğiz. Tabii ki yine toplum olarak dikkatli olmamız gerekiyor. Henüz pandemi bitmiş değil ama en azından aşılama ile bu süreci atlatarak pandeminin sonunu getirmiş oluruz. Bir daha bu sıkıntılı süreci hiçbir esnafımız, vatandaşımız yaşamaz. İçişleri Bakanlığı’nın açıklayacağı genelge sonrası da yine gerekli bilgileri vereceğiz. İnşallah turizm sezonu da hayırlı olur. Rusya da uçuşlara başladı. Antalya’ya bugün (dün) yaklaşık 44 uçak inecek. Binlerce Rus turist gelmiş olacak. Rezervasyon ve açıklamalar da iyi yönde gelişiyor. Umarım temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarını da dolu dolu yaşarız ve bir nebze sıkıntılarımız giderilir” dedi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.