DOLAR 32,3468 -0.08%
EURO 34,8546 0.12%
ALTIN 2.391,39-0,21
BITCOIN 20063344,51%
Antalya
21°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki salgınla ilgili Aldemir’den uyarı

Alanya’daki salgınla ilgili Aldemir’den uyarı

ABONE OL
13:24 - 9 Ocak 2023 13:24
Alanya’daki salgınla ilgili Aldemir’den uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Son günlerde pek çok insanı hastanelik eden griple ilgili konuşan Alanya Sağlık Müdürü Dr. Aldemir “Ne yazık ki salgın var. Herkes maskesini takacak” dedi.

Alanya halkı son günlerde grip salgını ile boğuşuyor. Önceki yıllardan farklı gribin iyileşmesinin 20 güne kadar uzadığı, şiddetli öksürük ve şiddetli baş ağrısı ile hastalara çok zor günler yaşattığı bildiriliyor. Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, pek çok insanı hastanelik eden salgınla ilgili konuştu.

Dr. Aldemir ” Alanya’da şu an grip salgını var, bu korona değil. Korona eskisi gibi ağır seyretmiyor, mutasyona uğradı ve öldürücülüğünü kaybetti. Bu salgın uzun sürüyor. Korunmak için tek çaremiz kalabalıklarda maske takmak. El hijyeni de şart. Bol sıvı alın. Alanya narenciye şehri, bol C vitamini alın. Taze sıkılmış portakal suyu için” dedi.

Dr. Aldemir, “Şu anda sadece Alanya’da değil tüm ülkemizde grip salgını var. RSV, grip ve koronanın varyantları söz konusu. Şu an etkili olan salgına karşı tüm vatandaşlarımız gibi yaşlılarımız ve kronik hastalıkları olan vatandaşlarımız da dikkat etsinler. Şu anda salgının Alanya’mızda eğitimi aksatacak bir durumu da yok. Alanya’da kaç kişinin bu salgından etkilendiğini de tam olarak bilemiyoruz çünkü grip olan herkes kayıtlara geçmiyor” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.